Her raser russisk lagleder mot juryens avgjørelse

Ikke fornøyd med at Martin Johnsrud Sundby får beholde bronsemedaljen.

Sotsji/Bergen (TV 2): Russerne raser etter at juryen lot Martin Johnsrud Sundby slippe unna med en skriftlig advarsel etter manøveren på oppløpet i bronsekampen mot Maksim Vylegzjanin.

Langrennssjef Jelena Välbe bekrefter til TV 2 at de vil ta protesten videre oppover i systemet. 

– Det Johnsrud Sundby gjorde var ikke «fair», sier Vylegzjanin til et samlet pressekorps.

 Alle så hva han gjorde. Jeg kunne vunnet spurten hvis han ikke hadde gjort det. Jeg har gjort alt jeg kunne.

Russland-manager Jurij Tsjarkovski er ikke nådig i sin dom.

– Vi legger inn en protest. En ny protest, sa han kontant.

– Først er det ingen problemer, de går inn i hver sin korridor. Så går han inn foran Vylegzjanin. Vylegzjanin må bremse. Så gjør han det en gang til, sier Tsjarkovski mens han tegner og demonstrerer på bakken.

– Men juryen sa gult kort?

– Man har ikke lov å gå inn i andres bane.

Tror på avgjørelse før medaljeseremonien

TV 2 har vært i kontakt med Gerhard Heiberg, som skal dele ut medaljene på 30 km i kveld.

– FIS sitt ankeutvalg på tre personer sitter i Mellom-Europa og har 48 timer på sin avgjørelsen, men den vil trolig komme før kveldens medaljeutdeling. I tilfelle får Martin Johnsrud Sundby sin bronse, men russerne kan komme til å anke TIL CAS etter OL, sier Heiberg til TV 2.

Heiberg forteller at russerne i utgangspunktet ikke har noe godt forhold til Norge. Det har vært mye «knuffing», blant annet rundt smøretraileren. Han blir ikke overrasket om russerne forfølger denne saken til siste slutt.

– Hadde ikke noe å si for utfallet

Johnsrud Sundby bedyrer at han ikke gjorde noe ureglementert på oppløpet, men at han forstår frustrasjonen til de russiske lederne. 

– Jeg ser for meg at Trond Nystad hadde vært litt rebelsk i samme situasjon. Hvis russerne får se tv-bildene, får de se at det ikke hadde noe å si for utfallet. Jeg gjør en ureglementert bevegelse. Det får jeg en advarsel på. Gjør jeg det igjen blir jeg disket, sier Johnsrud Sundby.

– Northug sier at det er typisk russerne å begynne sånn?

– Det hadde vært forferdelig trist om det hadde ødelagt noe for Maksim. De russiske lederne har kanskje et annet inntrykk enn han har selv. Jeg forstår protesten, og så er jeg veldig glad for at juryen ser det vi også ser - at det ikke hadde noe å si for utfallet.