ELSKER LIVERPOOL: Kjetil Jansrud fulgte opp Liverpools festkamp mot Arsenal med OL-bronse.
ELSKER LIVERPOOL: Kjetil Jansrud fulgte opp Liverpools festkamp mot Arsenal med OL-bronse.

Jansrud etter bronsen:  – Fikk godfølelsen av Liverpool

Kjetil Jansrud ladet opp til bronserennet i utfor med å se Liverpool leke seg med Arsenal.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosa Khutor Alpine Senter (TV 2 Sporten): Kjetil Jansrud (28) er tilbake for fullt.

368 dager etter korsbåndskaden slo Jansrud til med en strålende bronsemedalje i den krevende utforløypen i Sotsji.

Inspirert av Liverpool
Etter bronsemedaljen røper Jansrud overfor TV 2 at han ble inspirert av Liverpool. Den nybakte OL-medaljevinneren er ihugga Liverpool-supporter og så Liverpool knuse Arsenal 5-1 på TV 2 Sumo lørdag kveld.

- Liverpool-kampen var gøy den, det var herlig å putte noen tidligere mål. Jeg fikk liksom godfølelsen av Liverpool-kampen, gliser Jansrud overfor TV 2.

- Men noe mer enn det kan jeg ikke skryte på meg at det hadde betydning for dagens fangs, smiler han.

- Betyr ingenting å slå Aksel
Aksel Lund Svindal var en av de største gullfavorittene under utforrennet, men måtte for en gangs skyld se seg slått av Jansrud. 

- Det betyr ikke noe for meg å slå Lund Svindal. Han var den store favoritten her, men at jeg hadde bedre tid enn ham har egentlig ingenting å si. Selvfølgelig hadde det vært kulere om vi hadde blitt nummer en og to, eller to og tre fremfor tre og fire. Men vi er lagkamerater og for min egen del er jeg veldig fornøyd med pallen, fastslår Jansrud. 

Kun noen tiendeler skilte bronsemedaljen og gullmedaljen i den krevende utforløypen med navnet Rosa Khutor Alpine Center i fjellene utenfor Sotsji.

- At jeg kun var noen tideler fra seieren gidder jeg ikke å tenke på. Det er veldig tett og jevnt i alpint, men det er nok noen der hjemme som nok en gang kommer til å bemerke at vi fremdeles ikke har tatt det OL-gullet vi mangler. Jeg skulle ønske jeg var noen tideler kjappere i dag, men med tanke på den historien jeg har hatt det siste året så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg er fornøyd med bronse, sier han.

Utfor-forbannelse?
Norge har de siste tiårene sikret seg bøttevis av medaljer i alpint, men utforgullet mangler fremdeles. Aksel Lund Svindal vil ikke beskrive OL-utforren som en «forbannelse».

- Nei, jeg tenker ikke på det som en forbannelse. Jeg tenker at selvfølgelig hadde det vært kult om meg eller Kjetil tok gullet, men Kjetil er kjempefornøyd med bronse og det skal han være, sier Aksel Lund Svindal og sikter til lagkameratens skadeproblemer de siste årene.

- Hvor imponerende er prestasjonen til Kjetil?

- Det er ikke overraskende. Jobben vår er å ta det som en selvfølge å jobbe for å bli beste i verden. Det er kult og imponerende, men på ingen som helst måte sjokkerende. Hvis du ikke har troen på at du kan ta medalje, så har du ingenting her å gjøre, svarer Lund Svindal bestemt.

- Aldri kult å bli nummer fire
Som oppsummer sin egen fjerdeplass slik:

-Å bli nummer fire å OL er aldri kult. Løypen var vanskelig, men jeg har en ny mulighet som er omtrent like god som den jeg har i dag, sier Lund Svindal og sikter til super-G-rennet i OL.