FYLLE-TV: Programredaktør i TV 2, Andreas Hatlevik, håper å skape engasjement rundt sine nye test-programmer. Illustrasjonsfoto/Colourbox
FYLLE-TV: Programredaktør i TV 2, Andreas Hatlevik, håper å skape engasjement rundt sine nye test-programmer. Illustrasjonsfoto/Colourbox

TV 2 lager gameshow med fulle folk

Programredaktør i TV 2 håper det skaper engasjement og diskusjon.

I november i fjor gikk TV 2 ut til den norske produksjonsbransjen og de kreative sjelene i TV 2 med en oppfordring om å delta i TV Lab.

I løpet av én uke denne våren, skal helt nye TV-ideer presenteres for det norske folk på TV 2 Zebra. Seerne får være med og si sin mening om hva de liker best og hvorfor. Ideene skulle være utprøvende og nyskapende, teste ut form eller innhold – og være annerledes enn det man vanligvis ser på norsk TV.

– Responsen var utrolig, sier programredaktør i TV 2 Andreas Hatlevik, som fikk inn rundt 175 forslag fra over 50 miljøer og personer før fristen var ute. Fanger på date, talentprogram for strippere og catfight mellom kvinner og gamere som tvinges til å prøve sine ferdigheter i den virkelige verden, er bare noen av idéene som prøves ut.

Fri bar!

Et av konseptene er det utviklingssjef Magnus Monn Iversen fra Feelgood som står bak. Programmet som har fått tittelen «Fri bar!» er et gameshow lagt til Karl Johan klokken ett på natten med berusede folk som deltagere.

– Det er av barn og fulle folk du skal høre sannheten, men samtidig så kan begge gruppene surre en del. Gjennom mange år med humorproduksjon har vi i ulike programmer gjort intervjuer med berusede folk, og sett at det kan bli både morsomt og sjarmerende. Men om de behersker grunnleggende faktakunnskap sent fredag kveld gjenstår å se, sier Monn Iversen til TV 2

Ikke et fylleprogram

Det er laget TV med berusede folk før, men Monn Iversen presiserer at det nye gameshowet langt i fra er et fylleprogram.

– Dette er et program der vi møter folk når de føler seg som best, det er ikke et fylleprogram. Vorspielet har gjort at gleden og selvtilliten stiger til himmels, men samtidig faller faktakunnskapen og selvinnsikten til bunns. Denne gjengen med livsnytere har vi valgt å dra inn i et seriøst gameshow. Studio skal rigges på gaten, og deltagere skal rekrutteres der og da. Det eneste premisset for å være med, er at du kommer rett fra vorspiel og er på vei ut på fest. Er det like lett å huske at elg er Norges største landpattedyr etter en runde tyrkershots?

Men det kan bli noen utfordringer med fulle folk på TV?  

– Ja, men dette programmet skal bare ha med deltagere som er gladbrisne og høye på livet. Overstadig berusede personer skal vi holde oss langt unna. Det blir i tillegg selvsagt et opplegg der vi tar kontakt med alle deltagerne etter opptak for godkjennelse, forklarer Magnus Monn Iversen. 

En one night stand

Også konseptet «Walk of shame» tar for seg folk som har vært by'n og som i tillegg har fått seg en one night stand. Ideén er det TV 2s egen Kenneth Gran som står bak sammen med Anne Hirsch. Kenneth mener dette er en idé basert på noe som skjer hver eneste helg.

– At folk går walk of shame skjer hver helg, og vi vil gjerne fortelle historien til disse menneskene, sier Kenneth Gran til TV 2.

Kenneth satt en lørdag ute og spiste frokost. I løpet av en time gikk det flere folk forbi som helt klart hadde en historie å fortelle og slik fikk han ideén.

– Faktum er at alle har et minne og kjenner seg igjen i dette. Dette har folk gjort bestandig, det har bare aldri blitt fortalt, sier Gran.

Kenneth tror ikke temaet i programmet er det tabuet det en gang var.

– Jeg forventer faktisk ikke kritikk, men reaksjoner. Dette er virkeligheten og den er mer enn god nok. Vi konstruerer ingenting, så kritikken vil i så fall være på livsstil. 

Han presiserer at ingen opptak blir brukt uten samtykke.

De tør å prøve nye problemstillinger 

Andreas Hatlevik er heller ikke bekymret for eventuell kritikk. 

– Nei, jeg forventer og håper på engasjement og diskusjon, sier programredaktøren.

– Disse 12 ideéne var de beste. De var tydelige og modige. De er mer enn alkohol og lettkledde damer. De har et innebygd ønske om å prøve ut nye problemstillinger på en underholdende måte, sier Hatlevik.

Ifølge programredaktøren er det ideér som ikke er redd for å ta på områder som ellers kan være tabuer. Dette er, tro det eller ei, noe som finnes i verden og som noen av disse TV Lab-prosjektene undersøker om det er mulig å lage underholdende TV av.

Er dette en ny TV-trend tror du?

– Trenden er i så fall å tørre å ta tak i det som allerede finnes, mener Hatlevik som også presiserer at TV Lab tross alt handler om å teste nye ideér. 

– Er det mulig? Får vi det til? Publikum er invitert til å være med.