Værtrøbbel for NHL-stjernene

OL-ishockeyen kan bli utsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snøstorm og dårlig vær i Nord-Amerika gjør at charterflyene med brorparten av ishockeyspillerne i OL kan bli forsinket.

Mats Zuccarello Aasen og NHL-stjernen kan få avreiseproblemer.Foto:  Ed Mulholland-USA TODAY Sports
Mats Zuccarello Aasen og NHL-stjernen kan få avreiseproblemer.Foto:  Ed Mulholland-USA TODAY Sports

Zucca berørt
Mandag skal etter planen fire fly stappfulle av NHL-stjerner lande i Sotsji - blant dem er vår egen Mats Zuccarello Aasen. Men lørdag hadde samtlige hockeynasjoner og representanter for NHL møte med arrangørene i OL-byen der en mulig utsettelse ble diskutert, skriver Aftonbladet.

Det har nemlig vært dårlig vintervær over store deler av USA og nå er de ansvarlige for ishockeyturneringen bekymret for avviklingen av turneringen.

- Spillerne vant til dette

TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik tar bekymringsmeldingene om mulig utsettelse med ro.

- Det er klart det vil by på utfordringer hvis de flyene ikke kan fly. Blir det én dags utsettelse, javel, så blir det én dag mindre med trening og for de nasjonene som har mange NHL-spillere er det ingen fordel. Men dette er disse gutta vant til fra klubblagene sine, forklarer han.

- Kan man se for seg en turnering uten disse spillerne?

- Uten NHL-spillerne blir det ikke turnering. Vi får håpe at været ikke er så galt at det ikke på et tidspunkt i nær framtid er mulig å få fløyet spillerne inn.

- Når må de senest være på plass?

- Det kan nok hende at onsdag er nok, så får man eventuelt skyve programmet én dag. Det er jo lagt inn to hviledager som man får benytte seg av, for det er ingen tvil om at finalen gå den siste søndagen i OL, sier Erevik.

Liten fordel for Norge
NHL-spillerne er vant til et ekstremt tett kampprogram, med både store reiseavstander og tidsforskjeller. Erevik tror i så måte at det norske laget ikke vil oppnå en veldig fordel om det skulle bli sen ankomst for motstanderne.

- Vi mister ikke de samme forberedelsene som for eksempel Canada og Finland, som vi skal møte torsdag og fredag, der begge lagene er fullstappa av NHL-spillere. Vårt lag får forberedt seg på vanlig måte, og eventuelt ekstra dager da hvis Canada-kampen skulle bli flytta, sier eksperten.