S`ene til Liverpool sørget for jubeldag på Anfield

Skrtel, Sterling og Sturridge ledet an da Liverpool knuste Arsenal.

Liverpool-Arsenal 5-1

På forhånd spådde de fleste en tett og jevn kamp mellom Liverpool og Arsenal på Anfield. Men slik ble det overhodet ikke. 

Før 20 minutter var spilt hadde Martin Skrtel scoret to, mens Raheem Sterling og Daniel Sturridge hadde tegnet seg for hver sin scoring.

Seks minutter etter hvilen ble Sterling også tomålscorer, mens Mikael Arteta reduserte for gjestene fra straffemerket. 

Liverpool vant til slutt 5-1 over det som var serielederen før den 25. serierunden.

– Alt ved kampen vår i dag var fantastisk. Arsenal har et utrolig lag med klassespillere. Intensiteten, organiseringen og måten vi presset var bra. Når vi presser bra, spiller vi også bra. Alt var fantastisk i dag, sa Brendan Rodgers etter kampslutt. 

Arsène Wenger var selvsagt i et helt annet humør enn Rodgers etter kampen.

– Jeg synes det var en dårlig kamp av oss, kun fansen var god i 90 minutter. Vi var dårlige både offensivt og defensivt, oppsummerte Arsenal-manageren. 

– Prestasjonen var veldig dårlig, Liverpool spilte bra, så gratulerer til dem. Vi må slå tilbake så fort som mulig, fortsatte han.

Darren Anderton var gjest i Premier League-studioet til TV 2. Han lot seg imponere av Liverpools oppvisning. 

– Helt utrolig. Hvilken kamp av Liverpool. Ikke overraskende at kampen ble som den ble i andre omgang. Kampen var vunnet ved halvtid. Arsenal var bedre i andre omgang, men ikke i nærheten av gode nok, sa han.

– Med seieren i dag får de selvtillit og tro på at dette kan de klare. Den fantastiske følelsen Liverpool-spillerne går i garderoben med er kanskje det viktigste. Topp fire kan de virkelig klare, sa Claus Lundekvam i studio etter matchen.

For serieleder Arsenal var lørdagens affære et stort steg tilbake etter en løfterik sesong. Nå må nord-londonerne opp i ringene når Manchester United besøker Emirates på onsdag kveld. 

- De har mye å snakke om nå. Folk forteller hele tiden Wenger at dette er tiden de begynner å slite hvert år. Man vil se hva de er bygget av nå. De har hatt en bra sesong, sa Anderton.  

– Arsenal ble knust av Manchester City og slo tilbake da. Nå er det Manchester United, det blir ikke mye vanskeligere for Arsenal, selv om United ikke er samme klasse som i fjor, fortsatte han. 

Kjapp Skrtel-dobbel

Vertene gikk rett i strupen på Arsenal.

Gerrard slo et frispark fra venstre. I feltet ante Martin Skrtel hvor ballen kom til å havne. Han fikk styrt ballen såpass at den gikk i mål. Liverpool var foran etter 53 sekunder. 

Etter sju minutter holdt Flanagan og Mignolet på å rote det skikkelig til for hjemmelaget. Sistnevnte bokset ballen rett i høyrebacken, men Skrtel fikk ryddet unna. 

Tre minutter senere fikk Liverpool corner fra høyre. Gerrard slo den hardt utover. I feltet raget Skrtel høyest og stanget inn 2-0. Liverpools 22. scoring på dødball denne sesongen. 

– Det er nydelig gjort, herlig utført av Skrtel. Litt tur at den daler i lengste, men det er jo det han prøver på. Nydelig gjort, gjentok Claus Lundekvam i pausen. 

Hjemmelaget fortsatte å kjøre over gjestene fra London. 

Sterling sin tur
Etter 13 minutter mottak Suárez ballen på rundt 20 meter. Spissen klemte til og ballen gikk som et prosjektil i stolpen til Szczesny. Polakken virket sjanseløs på det forsøket. 

Liverpool fortsatte å feie over gjestene fra London. Minutter senere kontret vertene langs høyrekanten. Suárez la flatt inn til Sterling som bare kunne løpe ballen i mål. 

Det var nesten uvirkelig det som skjedde på Anfield lørdag.

Sturridge la på til 4-0
Rett før 20 minutter var spilt tredde Coutinho Sturridge nydelig gjennom. Alene med keeper gjorde spissen ingen feil og Liverpool ledet smått sensasjonelt 4-0 før første omgang var halvspilt. 

Etter den elleville starten på kampen, tok Liverpool foten litt av gasspedalen utover i første omgang. 

Etter hvert kontrollerte vertene og Arsenal skapte særdeles lite. 

Til pause ledet de røde fra Merseyside 4-0.

– En helt utrolig omgang. Liverpool presset over hele banen og i siste tredjedel skapte de så mange muligheter, sa Darren Anderton i pausen. 

- Liverpool kan bare roses. Kanskje noen av de sykeste 20 minuttene jeg har sett og Suárez har ikke scoret enda, sa Lundekvam ved halvtid. 

Fortsatte etter pause
Drøyt seks minutter etter hvilen måtte Szczesny på ny plukke en ball ut av nettet. 

Touré sendte Sterling gjennom. Unggutten skjøt først rett på Arsenals polske keeper, men kunne enkelt sette returen i åpent mål. 

Arteta reduserte
Etter halvspilt andre omgang feide Gerrard Arsenals Oxlade-Chamberlain overende og dommeren blåste helt korrekt straffe. 

Den satt Arteta kontrollert midt i mål og reduseringen til 1-5 var et faktum. 

Ingen store overraskelser på de elleve utvalgte til Brendan Rodgers. Nord-iren kjører samme startoppstilling som i bortekampen mot West Bromwich forrige søndag. Det betyr følgende lag:

Mignolet - Flanagan, Skrtel, Touré, Cissokho, Coutinho, Gerrard, Henderson, Sterling, Suárez, Sturridge. 

Arsène Wenger på sin side har valgt å inkludere Jack Wilshere i startoppstillingen. Engelskmannen inn for Lukas Podolski er eneste forandringen fra laget som slo Crystal Palace forrige helg. 

Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Wilshere, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Özil, Giroud.