VIDEREFORMIDLET TWITTER-MELDING: Blake Skjellerup fikk hatefull melding på Twitter, og passet på å henge ut mannen som kom med meldingen. Montasje: Joni Anderson/Twitter
VIDEREFORMIDLET TWITTER-MELDING: Blake Skjellerup fikk hatefull melding på Twitter, og passet på å henge ut mannen som kom med meldingen. Montasje: Joni Anderson/Twitter

Håner hatefullt Twitter-troll som dummet seg ut

Skulle hetse homofil skøyteløper, men var det gay eller guy man skulle skrive?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den homofile skøyteløperen Blake Skjellerup har fått mye oppmerksomhet for sin kamp både for homofiles rettigheter og for å komme til Sotsji-OL.

Hmm, gay eller guy?

Det har heller ikke gått upåaktet hen blant internett-trollene, og torsdag delte Skjellerup en hatefull mening han hadde fått med sine følgere på Twitter og Facebook.

«blake skjellerup is flying to toronto i hope there is a plane crash. all guy people should be sentence to death,» sto det i Twitter-meldingen.

Tvitreren skrev altså at han håpte flyet hans krasjet, og han mente sannsynligvis at alle homofile burde dømmes til døden. 

– Sikker på han føler seg dum

Problement var bare at han skrev guy i stedet for gay, og endret dermed meningsinnholdet i setningen radikalt. Skrivefeilen gjorde at han i stedet sa at han mente at alle menn burde dømmes til døden. 

 Jeg er sikker på at denne karen føler seg dum. «All guy people should be sentence to death» LOLZ watch out ‘guys’!, skriver Skjellerup på Facebook, og legger til:

I MIDTEN: Blake Skjellerup, i svart, under OL i Vancouver. FOTO: AFP PHOTO / Saeed KHAN
I MIDTEN: Blake Skjellerup, i svart, under OL i Vancouver. FOTO: AFP PHOTO / Saeed KHAN

 Kom meg trygt til Toronto forresten, ingen flystyrt. Det er forresten litt bekymringsfullt at denne karen visste at jeg fløy til Toronto. Ikke vær redd mamma, det er bare et Twitter-troll. 

Både på Twitter og Facebook har Skjellerup lagt ut bilde av den hatske meldingen med den pinlige stavefeilen. 

 

Klarte ikke kvalifisere seg

Skjellerup skulle nok mye heller vært i Sotsji enn i Toronto, men dessverre for newzealanderen så klarte han ikke å kvalifisere seg til Sotsji-OL. 

I høst samlet han inn penger for å kunne finansiere kvalik og Sotsji-tur med et best mulig støtteapparat, men da det gjaldt som mest havnet han hårfint utenfor kvalikgrensen. 

TV 2 intervjuet i høst Skjellerup både om hans pengeinnsamling og hans syn på de homofiendtlige lovene som er blitt innført i Russland

Da var han blant annet klar på at han syntes en boikott av lekene var en dårlig idé.

– Det er viktig ikke å boikotte OL. Jeg tror på synlighetens makt. Om en skulle gjemt seg og ikke dra, så vil ingenting skje. Folk som reiser til Russland og folk som støtter dette kommer til å føre med seg den sterkeste opplysningen og den sterkeste bevisstheten, sa Skjellerup da. 

– Folk er redde

Siden den gang har Skjellerup vært i Russland for å konkurrere, og da benyttet han muligheten til å møte LHBT-aktivister. 

 Jeg ønsket å finne ut hvordan det var for dem, deres venner og LGBT-samfunnet som en helhet. Konsensusen var at folk er redde. Redde for å gå ut og for å være seg selv. Det er ikke en morsom måte å leve livet sitt på. De er redde for vold og trusler på daglig basis. Etter å ha bodd i et så progressivt og åpent land som Canada er det vanskelig å se for seg at det er slik de lever livene sine, sier han i et intervju med Salon.com