Muskelbrist for Buaas etter fall

Kjersti Buaas falt stygt under slopestyle-kvalifiseringen.

SOTSJI/BERGEN (TV 2): Kjersti Buaas misset i sitt første run i kvalifiseringen i slopestyle, og måtte derfor gi alt i det andre for å kunne ta seg til finale.

Men det gikk skikkelig galt.

I det første hoppet fikk hun en rotasjon som hun ikke klarte å stoppe.

Hun gikk rundt og landet med hodet først. Tydelig preget skled den norske jenta nedover løypen med smerter i kroppen. Der ble hun liggende til hun etter hvert klarte å summe seg.

Etterpå ble Buaas sendt til sykehus for sjekk.

Torsdag ettermiddag la Buaas ut et bilde på Instagram der hun bekrefter at skaden ikke er av det alvorlige slaget.

TV 2 får opplyst at legene ikke har funnet skader på indre organer eller brudd, men det er funnet en liten avrivning av de skrå magemusklene på venstre side nær festet til bekkene. Det har ført til en blødning og smerter.

– Jeg er glad det ikke er en langvarig skade. Jeg håper jeg kan kjøre på søndag. Da må jeg først og fremst ikke ha vondt, det har jeg nå. Men dersom det roer seg, ser jeg lyst på det, sier Buaas til TV 2.

Etter fallet reiste heldigvis Buaas seg og tok seg ut av løypen for egen maskin. Hun har en siste sjanse til å ta seg til finale i søndagens semifinale.

– Hun hopper fryktelig langt og kommer altfor langt frempå, forklarer TV 2s ekspert Jonas Greve.

– Hun går ordentlig på trynet. Dette ser vondt ut. La oss håpe det ikke er noe alvorlig, sier Greve etter det stygge fallet.

Fallet føyer seg inn i rekken av norske ulykkesfugler i OL. Allerede i sin første treningsomgang skadet Torstein Horgmo seg så stygt at han ikke stiller til start i lekene i det hele tatt.

Kjersti Buaas kunne forlate løypen med egen hjelp etter fallet. Foto: TV 2
Kjersti Buaas kunne forlate løypen med egen hjelp etter fallet. Foto: TV 2