EN FOT I FINALEN: Barcelona er et skritt nærmere en finale i Copa del Rey etter 2-0 seieren over Real Sociedad.
EN FOT I FINALEN: Barcelona er et skritt nærmere en finale i Copa del Rey etter 2-0 seieren over Real Sociedad.

Barcelona tok første stikk i semifinalen i Copa del Rey

Barcelona slo Real Sociedad i en kamp som inneholdt selvmål, rødt kort, og en omdiskutert straffesituasjon. 

Barcelona startet semifinalen i Copa Del Rey best, og var det ledende laget i første omgang. Hjemmelaget hadde hele 82 prosent balleinnehav i førsteomgang.

Uten om et par kontringer var det lite å gjøre for Gerard Pique og Javier Mascherano i Barcelonas midtforsvar, før Carlos Vela var farlig frempå.   

Spissen, som nylig takket nei til å spille VM i Brasil, var nære med å føre bortelaget opp i ledelsen da han kom alene med Pinto etter 40 minutter, men Barcelonas keeper avverget forsøket fra spissen. 

Omdiskutert straffesituasjon
Da man så reprisene, så det kanskje ut som Vela ble snytt for et straffespark da Mascherano dro ned spissen, og hindret ham i avslutningsøyeblikket. Hadde det blitt straffe, hadde det også blitt rødt kort, og kampen kunne sett helt annerledes ut.

Det skjedde ikke, og som alle vet, snur det fort i fotball.

Det fikk Real Sociedad kjapt erfare bare noen minutter senere. Sergio Busquets fikk stå mutters alene på fem meter, og kunne enkelt sette ballen i nota til 1-0.

Vondt ble verre
Vondt ble verre for bortelaget da Inigo Martinez ble vist det røde kortet rett etter scoringen, på grunn av protester mot dommeren. Protesten gjaldt straffesparket som ikke ble gitt, og bortelaget måtte dermed fullføre kampen med bare ti mann.

Selvmål
Om det er vanskelig å møte Barcelona, på bortebane, med toppet lag, og med elleve mann på banen, er det nesten umulig med bare ti. Det fikk laget som ligger på sjetteplass i La Liga fort kjenne på i andre omgang. 

Det gjorde ikke saken bedre da Barcelona Alexis Sanchez ble spilt igjennom av Fabregas. Chileneren avsluttet i stolpen, og på returen skulle bare Gorka Elustondo klarere ballen ut til innkast. I stedet valgte han å klarere andre veien, rett i keeper Eñaut Zubikarai, og i mål. Et utrolig selvmål av Real Sociedad, og den definitive spikeren i kista for bortelaget.

Det ble aldri noen flere mål i kampen, og det blir et vanskelig utgangspunkt til returoppgjøret for Real Sociedad.

Med Barcelona-seier og 3-0 til Real Madrid mot Atletico Madrid i den andre semifinalen, kan det være duket for «El Clasico», når finalen går av stabelen

Returoppgjøret spilles 12. februar på Anoeta Stadion.