- Synker nok inn etter et par telefoner med mamma

Gullhåpet Torstein Horgmo blir igjen i Sotsji som mentor for sine lagkamerater.

Sotsji (TV 2 Sporten): OL er over allerede før det startet for det norske medaljehåpet Torstein Horgmo (26). 

 Brakk kragebeinet
Den norske snowboarderen falt i det første elementet i løypen på trening mandag og landet hardt på skulderen og ryggen.

Han brakk kragebeinet i fallet, et brudd som normalt trenger rundt fire uker for å gro.

- Jeg skjønte med en gang at OL gikk fløyten da jeg falt. Jeg merket med en gang at kragebeinet var brukket og at OL var over, sukker Horgmo til TV 2 Sporten dagen etter fallet på trening.

- Det var faktisk andre ting som stod i hjernen min da. Jeg fikk  faktisk ikke hjernerystelse, men et kraftig migreneanfall. Når jeg får sånn så mister jeg ganske mye av synet og det blir ganske tåkete. Så det er vanskelig for meg å registrere hva som skjer rundt meg, fortsetter han.

- Må prate med mamma
Etter en god natts søvn nekter Horgmo å henge med hodet etter at OL-drømmen brast i denne omgang. 

- Kanskje det er litt rart, men jeg føler meg ikke skuffet. Veien hit til OL har vært en fantastisk reise. Det høres kanskje litt klisjeaktig ut, men jeg har hatt mye å glede meg over før jeg i det hele tatt kom hit, sier Norges største snowboard-stjerne, før han likevel innrømmer:

- Men kanskje skuffelsen ikke har sunket inn enda. Kanskje jeg må ta et par telefoner hjem til mamma før det virkelig setter inn, konstaterer han.

Blir igjen i Sotsji som mentor
26-åringen har nå bestemt seg for å bli igjen i Sotsji  som mentor for sine lagkamerater.

Han har mulighet til å sette seg på et direktefly hjem til Oslo allerede på fredag, men har foreløpig bestemt seg for å avvente returen til fedrelandet.

- Jeg har skiftet fokus ganske kjapt og ønsker å bli værende her for å være støtteapparat og ekstratrener for lagkameratene mine. Det er kult det også, smiler Horgmo.

- For det er faktisk slik at OL-medalje aldri var motivasjonen min da jeg begynte på snowboard. Da stod ikke en gang snowboard på OL-programmet. Det var veldig mye annet som stod i fokus, og de siste årene har OL bare blitt en bonus for oss, poengterer han.

- Vet jeg kunne gjort det bra
Snowboard-stjernen er ikke ukjent med skader.

Fire ganger tidligere har han brukket kragebeinet, og har kommet seg raskt tilbake hver gang. Derfor er han allerede innstilt på å revansjere seg i Pyeongchang-OL om fire år.

SKADET: Torstein Horgmo.
SKADET: Torstein Horgmo.

- Selvfølgelig vet jeg at jeg kunne gjort det bra i OL nå, men det er alltid en risiko med det vi driver på med. Det skjer ting du ikke kan planlegge helt. Det er kjipt, men det går bra, forsikrer han.

- Viktigst at han ikke ble alvorlig skadet
Landslagstrener Thomas Harstad mener først og fremst det viktigste var at Horgmo ikke pådro seg en mer alvorlig skade under mandagens fall.

- Det er utrolig synd at Torstein skadet seg, men det viktigste for oss er at han blir rask frisk – og ikke at han mistet OL, slår han fast.

Før han legger til:

- Men at en av våre viktigste utøvere går ut er jo veldig kjedelig for oss. Samtidig er det synd for snowboardsporten at en av sportens største profiler og en mange kom til Sotsji for å se, er ute, sier Harstad

- Torstein er imidlertid raskt tilbake og vi har andre som kan kjempe om medaljer. For Torstein sin del er det nå bare å kjøre konkurranser igjen så fort han er frisk og satse på comeback i US Open, mener han.