Henrettelse i Louisiana utsatt etter bruk av skandalegift 

Giftkombinasjonen som ble brukt under en henrettelse i Ohio nylig fungerte ikke som planlagt, og mannen gispet etter luft i ti minutter. Nå utsettes en henrettelse i Louisiana. 

OMSTRIDT HENRETTELSE: Dennis McGuire ble henrettet med en ny type gift i Ohio i januar. AP Photo/Ohio Department of Rehabilitation and Correction, File
OMSTRIDT HENRETTELSE: Dennis McGuire ble henrettet med en ny type gift i Ohio i januar. AP Photo/Ohio Department of Rehabilitation and Correction, File

I Ohio i januar ble de samme to legemidlene som Louisiana planlegger å bruke, brukt under en henrettelse. Ifølge øyenvitner hadde den dødsdømte mannen krampetrekninger og gispet etter luft i ti minutter.

Utsatt i minst 90 dager

Christopher Sepulvado i Loiusiana skulle egentlig henrettes onsdag med den samme kombinasjonen av midazolam og hydromorfon. Men en føderal dommer utsatte fullbyrdelsen av dommen med minst 90 dager.

– Utsettelsen vil gi ekstra tid til å undersøke utestående spørsmål knyttet til henrettelsen, heter det i en uttalelse fra fengselsvesenet i Louisiana.

En journalist fra avisen Columbus Dispatch som var til stede under henrettelsen i Ohio, forteller at mannen i 10 til 13 minutter kom med lyder som han «snorket, eller ble kvalt».

Sepulvado, som skal henrettes i Loiusiana, ble dømt til døden i 1993 for drapet på sin seks år gamle stesønn.

Leter etter alternativer

Siden 1982 har giftsprøyte vært den foretrukne metoden for å henrette innsatte i de 32 delstatene som praktiserer dødsstraff i USA.

Flere delstater i USA leter etter alternative medikamenter til bruk for henrettelser etter at flere av de store internasjonale legemiddelprodusentene av etiske grunner har sluttet å framstille eller selge slike legemidler.

I Virginia vedtok nylig delstatsforsamlingen en lov som åpner for bruk av den elektriske stol i tilfeller der giftsprøyte ikke kan brukes. Loven ligger nå til godkjenning i delstatssenatet.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2