BANENS BESTE: Malcolm Smith hadde sitt livs kveld i Super Bowl. REUTERS/Ray Stubblebine
BANENS BESTE: Malcolm Smith hadde sitt livs kveld i Super Bowl. REUTERS/Ray Stubblebine

Forsvarskjempen ble banens beste

Seattle Seahawks vant 43-8, men det var en forsvarsspiller som ble banens beste i Super Bowl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Offence sells you tickets, but defence wins you titles», er et kjent begrep i amerikansk idrett.

Og sjelden har vel det vært mer åpenbart enn i Super Bowl XLVIII mellom Seattle Seahawks og Denver Broncos.

NFLs beste forsvarslag mot det beste angrepet.

Touchdown
For Seahawks-forsvaret hamret løs på Broncos-angrepet fra første sekund. Superstjernen Peyton Manning fikk aldri ro til å styre Broncos' spill. Angrepslinjen som skulle forsvare ham ble knust sønder og sammen, noe som førte til den ene panikkpasningen etter den andre av quarterbacken.

I andre periode fikk Chris Avril en hånd på kastarmen til Manning. Pasningen som var ment for Knowshon Moreno landet i stedet i armene på Malcolm Smith, som løp 69 yards til Seahawks' andre touchdown, og ledelse 22-0.

Smith var store deler av sesongen ute av Seahawks-forsvaret. Men etter at han erstattet K. J. Wright, har han vært et sikkert valg i NFLs beste forsvar.

Fikk bestemannspremien
Det var han som snappet den avgjørende pasningen fra Colin Kaepernick i Conference-finalen mot San Fransico 49ers etter at Richard Sherman fikk en hånd på den først. Men det var Sherman som fikk all oppmerkomheten.

Denne gangen ble det Smiths tur til å stå i rampelyset. I tillegg til touchdownen sin, så vant han ballen ytterligere en gang og delte ut ni knallharde taklinger.

Det var nok til å sikre ham bestemannspremien i Super Bowl, som den første forsvarsspilleren siden Dexter Jackson fikk den for Tampa Bay Buccaneers i 2003.

– Det er helt utrolig. Jeg sitter fortsatt her. Jeg er i sjokk, sa han etter kampen.

For det som skulle bli Mannings store kveld, ble hans store mareritt.

Manning fikk juling
Veteranen hadde gjennomført tidenes beste sesong av en quarterback i NFL. Han hadde satt rekord etter rekord. Men da sesongen skulle krones, ble han banket gul og blå.

– Vi var ikke skarp nok fra start, sa han etter kampen.

Noen hevder Seahawks-forsvaret er det beste noensinne. Men de fleste med noen år på baken vil fortsatt si at Chicago Bears var hakket bedre da de herjet i 1985.

– Vi er det beste forsvaret siden Bears i 85, oppsummerte Michael Bennett.