Northug: – Selvsagt skal jeg gå OL-sprinten

Vigen Hattestad: – Skal rettferdigheten seire mener jeg at jeg bør gå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre mann har fått klarsignal til å gå sprinten i OL: Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh. Dermed står den siste plassen mellom søndagens sprintvinner Ola Vigen Hattestad og Petter Northug jr. 

Se sammendrag av sprinten over!

– Selvsagt skal jeg gå

For Northugs del endte det med exit i kvartfinalen, uten at det gjør Mosvik-ekspressen mindre sikker på at han går sprinten i Sotsji. 

– Selvsagt skal jeg gå sprinten i OL. Det er dere i media som har skapt diskusjon og usikkerhet til det, sier han til TV 2. 

– Løypen i Sotsji passer meg fint, jeg har forberedt meg på å gå og jeg har satt meg som mål å vinne sprinten, fortsetter han. 

– Monsen sa tidligere i uken du måtte vise form for å få gå? 

– Jeg synes formen er bra, kontrer Northug. 

På Northug kan en nesten tro at det var en fordel at han røk ut så tidlig. 

– Kanskje det ikke var så dumt at jeg røk ut. 

SIKKER PÅ Å FÅ GÅ: Petter Northug tror ikke den svake innsatsen på sprinten i Toblach gjør at den siste norske sprintplassen går til en annen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SIKKER PÅ Å FÅ GÅ: Petter Northug tror ikke den svake innsatsen på sprinten i Toblach gjør at den siste norske sprintplassen går til en annen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Hva mener du? 

– Jeg gikk en tøff 15 kilometer i går. Kanskje det er lurt jeg ikke tømmer kroppen så kort tid før Sotsji-lekene begynner. 

– Så du er sikker på at du går sprinten? 

– Ja, svarer han kontant. 

Forbannet på uttaket

Ola Vigen Hattestad føler han fortjener plassen, men er ikke like sikker på at han får gå i Sotsji. Sprintesset er ikke nådig med at landslagsledelsen ga tre mann klarsignal etter NM.

– For å være ærlig har jeg vært fryktelig forbannet på måten dette uttaket er gjort. Jeg har levert resultater, men føler meg ikke sikker på at jeg får den siste plassen. Etter prøve-OL i fjor sa jeg at mannen å slå for å lykkes var Petter Northug jr., men jeg mener at dersom rettferdigheten skal seire så mener jeg at jeg skal gå. Men jeg føler meg ikke trygg, sier Vigen Hattestad til TV 2.

– Jeg har lenge vært innstilt på å vise at jeg er god nok. Jeg føler jeg er kvalifisert og at jeg bør gå. Det er ikke jeg som bestemmer, men jeg føler jeg er god nok og fortjener en plass, sier han.

Ola Vigen Hattestad fikk en seiersklem av samboeren.
Ola Vigen Hattestad fikk en seiersklem av samboeren.

– Vet ikke, vet ikke, vet ikke

Mannen som nå har det «umulige» dilemmaet er sprinttrener Arild Monsen.

- Jeg vet ikke, jeg vet ikke, jeg vet ikke, er stort sett det eneste sprinttrener Arild Monsen kunne si etter at Vigen Hattestad vant.

Han har tidligere gitt klarsignal til Brandsdal, Gløersen og Krogh. Men søndag røk Krogh i prologen, og Northug og Gløersen i kvartfinalen.

– Står klarsignalet ved lag, Monsen?

–  Ja, ingenting i løpet av helgen har endret på det, slik jeg ser det, sier sprinttreneren.

– Hva betyr det for Ola Vigen Hattestads muligheter at han vinner?

– Det er alltid bra med gode resultater, men nå må jeg først få snakke med sportssjef Vidar Løfshus. Og han er i Sotsji, sier Monsen.

Avgjøres i kveld

– Når blir det avgjort om det blir Northug eller Hattestad?

– Det kan jeg ikke svare på. Jeg håper vi kan ha det klart i kveld.

 Har dere, ved måten uttaket er gjort på og ved å utelate Northug, rotet dere opp i et uføre?

– Nei, det mener jeg vi ikke har gjort. Vi står fast på de tre som har fått klarsignal, og så blir forhåpentligvis endelig uttak gjort i kveld. 

– Tidenes vanskeligste

Eirik Brandsdal viste at han har OL-formen inne med sin andreplass. Nå er han glad at han slipper å avgjøre om det blir Vigen Hattestad eller Northug som får den siste plassen.

– Dette må vel være tidenes vanskeligste spørsmål, jeg er glad jeg ikke skal ta den avgjørelsen, sier han.