NYE ANKLAGER: Woody Allen, her fotografert sammen med kona Soon Yi Previn, blir anklaget for overgrep i et åpent brev fra adoptivdatteren. Foto:  Mike Coppola/Getty Images
NYE ANKLAGER: Woody Allen, her fotografert sammen med kona Soon Yi Previn, blir anklaget for overgrep i et åpent brev fra adoptivdatteren. Foto:  Mike Coppola/Getty Images

Woody Allen anklages for overgrep

For første gang snakker adoptivdatteren Dylan Farrow, om overgrepensanklagene som kom allerede på 90-tallet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anklagene har vært fremme tidligere. Den gangen av Mia Farrow, Dylans adoptivmor og Woodys daværende kjæreste. Filmregissøren og manusforfatteren sa den gang at dette var et påfunn fra Mia Farrows side fordi han hadde hatt et forhold til den andre adoptivdatteren hennes, Soon-Yi Farrow Previn. Disse giftet seg til slutt.

Woody Allen ble aldri tiltalt i saken og har hele tiden hevdet sin uskyld. 

Et panel psykiatere var enige med Allen, en dommer holdt med Dylan og hennes mor. En aktor fra Connecticut sa det var nok bevis for en straffesak mot Allen, men at han droppet saken av hensyn til Dylans alder.

Brutale skildringer

Nå har hun sendt et åpent brev til journalisten Nicholas Kristof i New York Times. Kristof er venn av moren Mia og broren Ronan.

Dylan starter brevet slik «Hva er din favoritt Woody Allen-film? Før du svarer, bør du vite at da jeg var sju år gammel , tok Woody Allen meg i hånden og førte meg inn i et skaplignende loft i andre etasje av huset vårt. Han ba meg å ligge på magen og leke med min brors elektrisk togsett. Så forgrep han seg på meg.» 

Hun forteller at dette skjedde så lenge hun kunne huske, at hun lenge trodde dette var normalen og at hun føler seg hjemsøkt av overgrepene.

Ronan Farrow og moren Mia Farrow avbildet sammen. Foto: Getty Images / Michael Loccisano
Ronan Farrow og moren Mia Farrow avbildet sammen. Foto: Getty Images / Michael Loccisano

Langer ut

I brevet går hun også til angrep på fanskaren til Woody. Hollywood har gjort det vanskeligere å gå videre, skriver hun. Og trekker frem Woodys konstante tilstedeværelse i medier, magasiner, på TV og ellers som en ekstra belastning.

«Hva om det hadde vært ditt barn, Cate Blanchett? Louis CK? Alec Baldwin? Hva om det hadde vært deg, Emma Stone? Eller du, Scarlett Johansson? Du kjente meg da jeg var en liten jente, Diane Keaton  Har du glemt meg?», skriver Dylan.

Siste dråpe

For bare noen uker siden mottok Woody Allen en Golden Globe-pris for hans livslange prestasjoner. Dette sparket igang en debatt om hvorvidt det var riktig å hedre en mann som er anklaget for overgrep mot barn, til tross for hans unike status i filmbransjen.

Hun skriver videre at hun er lei av å tie om det som har skjedd. Om ikke annet så håper hun at hun kan være til hjelp for andre offer for overgrep, slik at de tør å stå frem.

Journalisten Nicholas Kristof har forsøkt å få en kommentar til brevet fra Woody Allen, men han ønsker ikke å kommentere saken eller anklagene.