Skrattler og filmer mens klassekamerat bankes opp 

Ungdommene la den ondsinnede mobbevideoen på Facebook - da våknet politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To ungdommer er arrestert i Philadelphia etter at en mobbevideo ble publisert på Facebook.

Videoen viser 30 sekunder med ydmykende behandling av en klassekamerat. De slår ham, jager ham, river av ham klær, roper og skriker. Men det mest opprørende er kanskje latteren til personen som står og filmer.

– Man kan virkelig bli opprørt av hvordan en ung mann bare kan stå og filme det og skrattle, sier politiinspektør Carl Holmes til CBS.

Se hvorfor politiet reagerer så kraftig øverst i saken

Tok to timer

Guttegjengen stoppet ikke der. Tirsdag ble videoen postet på en offentlig facebookside.

TV-kanalen CBS så videoen og kontaktet politiet som tok saken seriøst.

– Vi har sett opptaket og kan faktisk identifisere alle sammen, sier Holmes. Ifølge politimannen brukte de to timer på å finne ut hvem mobberne var.

To av de fem deltakende guttene er arrestert og satt i ungdomsfengsel. De håper å få tak i en tredjemann. Holmes sier de er bekymret for offeret.

– Det er traumatisk og sjokkerende å se noen bli slått på denne måten. Selv for en erfaren politimann som meg, sier Holmes.

Gjør vondt verre

De siste årene har en rekke ungdommer begått selvmord etter å ha blitt mobbet. At mobbingen også finner sin arene på sosiale medier gjør vondt verre for ofrene.

LES OGSÅ: Norske barn laster ned kjent «mobbe-app»

Mobbing og nettmobbing ble for alvor satt på dagorden etter at 12 år gamle Rebecca tok i fjor sitt eget liv etter å ha blitt mobbet av medelevene i Lakeland i Florida.

Like før fulgte TV 2s kameraer Tanja Høglund Pettersen (16) og moren Monica da de anmeldte den grove nettsjikanen Sarpsborg-jenta var blitt utsatt for.