Kan få to års fengsel for å ha torturert katten «Oscar» på film

Farid (24) gliste for kamera mens han kastet syv måneder gamle Oscar i luften. Nå risikerer han flere år bak murene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken har opprørt Frankrike de siste dagene: Tidligere i uken dukket en video opp på Facebook hvor en 24-åring morer seg med å pine en hjelpeløs katt.

Etter å ha lokket til seg rødspraglete «Oscar», tar mannen som kaller seg «Farid av Morlette» tak i katta etter nakken, hiver den flere meter opp i luften og mot en vegg flere ganger. Gjerningsmannen gliste hele tiden til kamera.

– Vi fordømmer disse handlingene og at de ble filmet og lagt på Facebook. Det er idiotisk og helt uakseptabelt, sier Anne Puggioni i Dyrebeskyttelsen i Marseille til TV-kanalen M6.

– Har bevis mot feigingen

Nå kan franske medier knapt styre sin fryd over at mannen risikerer å måtte sone:

«Når han må svare for handlingene sine i retten, kan vi tenke oss at han utviser en litt mindre arrogant holdning», skriver Le Parisien, og antyder videre at to års fengsel ikke er straff nok.

Katten overlevde, men får behandling for skader hos en veterinær i Marseille. Foto: M6
Katten overlevde, men får behandling for skader hos en veterinær i Marseille. Foto: M6

Da videoklippet begynte å spre seg på nettet, ble Brigitte Bardot-stiftelsen klar over saken, og anmeldte saken. I løpet av kort tid kunne politiet i Marseille pågripe mannen som i helgen ble fremstilt for varetektsfengsling. Mannen som filmet klippet er fortsatt på frifot.

– Selv om videoen ikke lenger er tilgjengelig på nettet, har vi i stiftelsen en kopi og derfor kan vi ta affære mot den feige torturisten, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Takker for hjelpen

Det ekstreme engasjementet på nettet er mye av årsaken til at politiet kunne pågripe mannen så raskt. Den sentrale politimyndigheten, Police Nationale, gikk ut på Twitter og takket for tips som de har fått via sosiale medier.

I en spontan underskriftsaksjon på nettet, har nå over 247.000 personer bedt den franske justisministeren om å innføre radikale tiltak mot dyreplageri og å straffe dem som mishandler harmløse dyr.

Mannen som eier den stakkars katten, som til alt hell er på bedringens vei, er rørt over støtten:

– Jeg har fått støtteerklæringer fra hele Europa og resten av verden. Folk har ring fra Quebec i Canada, Tyskland og Russland, sier mannen til TV 2s franske samarbeidspartner M6.

I tillegg til fengselsstraff, risikerer mannen 250.000 kroner i bøter.