USIKKER: Marius Holtet sliter med en hodeskade og ser ut til å gå glipp av lekene i Sotsji.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
USIKKER: Marius Holtet sliter med en hodeskade og ser ut til å gå glipp av lekene i Sotsji.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Marius Holtet mister trolig OL

Mens Anders Bastiansen fortsatt ikke vet om han blir spilleklar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Marius Holtet ser ikke ut til å bli frisk av hodeskaden som holder Färjestad-spilleren på sidelinjen. Lagkamerat Anders Bastiansen vurderer sin nyopererte rygg helt opp mot avreise fredag morgen.

Hodesmerter

– Jeg er veldig lei meg for å si det, men det ser ikke så lovende ut, sier Holtet til TV 2 lørdag kveld. 

29-åringen har ikke spilt kamp for Färjestad på snart en måned, etter å ha slitt med hodesmerter etter å ha fått en trøkk i en duell.

– Jeg var i gang med å trene på is igjen på torsdag og trodde det skulle gå, men fikk et tilbakeslag. Hodet er ikke helt som det skal, beskriver løperen.

– Man skal vel ikke gi opp håpet, men det ser ikke så bra ut.

Unnvære to nøkkelspillere

Holtet og Anders Bastiansen to av Roy Johansens mest betrodde spillere med henholdsvis åtte og ni VM-deltakelser bak seg, og er tiltenkt sentrale roller i OL.

Nå kan det hende landslagssjefen må klare seg uten Holtet, mens Bastiansen er på bedringens vei etter sin operasjon for ryggprolaps torsdag i forrige uke

– Jeg har begynt å trene forsiktig på is, ikke i full fart riktignok. Jeg var såvidt utpå i går og litt mer i dag. Jeg går kontrollert og da har jeg ikke smerter, beskriver Bastiansen for TV 2. 

Drøyer avgjørelse om OL-avreise

Norges toppscorer i VM i fjor er likevel høyst usikker på om han blir OL-klar.

– Det er ikke så godt å si hvordan det skal gå. Jeg gjør mye alternativ trening med det medisinske apparatet her i Färjestad, en fysioterapeut følger meg tett, og jeg føler meg ganske bra etter forholdene. 

– Når må du ta en avgjørelse?

– Vi har ikke satt noen tidsfrist, men jeg tar avgjørelsen så sent som mulig. Det er ikke lenge til avreise fredag, men litt lengre til første kamp mot Canada (13. februar). Det er jeg som til slutt må ta valget om jeg er frisk, også må Roy vurdere om det er godt nok til å være med, svarer Bastiansen.

Landslagssjefen følger situasjonen tett. 

– Vi vurderer fortløpende dag for dag og er i dialog med spillerne, sier Johansen - som ikke vil spekulere i hvilke spillere han eventuelt vil erstatte Färjestad-duoen med.

– Strek i regninga 

Bjørn Erevik er ekspertkommentator for TV 2 i Get-ligaen til daglig, og skal til Sotsji for å kommentere OL. Han liker ikke der han hører.

– Det er krise om Bastiansen ikke blir klar. Han var kanskje Norges beste spiller i sist VM. Han er en type som er viktig i flere faser av spillet, både i undertall og overtall. En solid spiller som er vanskelig å erstatte, forklarer Erevik.

– Farta og gjennombruddskraften til Holtet er også veldig viktig for laget, så det er to spillere vi ikke vil miste. En strek i regninga rett og slett, konkluderer han.

Justere rekkene

Erevik tror Roy Johansen og teamet hans må omrokkere dersom Bastiansen ikke blir klar. 

– Det blir en utfordring å komponere laget uten Bastiansen. Uten å ta noe vekk fra Holtet, så er det litt enklere å erstatte en flankespiller enn «Basse» fordi han er så sentral i rekke med Rosseli Olsen og en av brødrene Olimb.

– De må gjøre endringer, enten ved å flytte Morten Ask opp i andrerekka som senter, eller ved å putte Mathis Olimb der, fordi det er få eller ingen sentere som ikke er med i troppen som det er naturlig å hente inn.

Erevik tror landslagssjefen går for erstattere som har vært med i tidligere mesterskap dersom det blir nødvendig.

– Hvis begge blir borte så er det naturlig at to av Andreas Martinsen, Lars Erik Spets og Tommy Kristiansen blir tatt ut. Eventuelt Fredrik Lystad Jacobsen som en outsider, siden han ligner litt på Holtet som spillertype, tror eksperten.