Adam-inspirert Stoke senket Manchester Uniteds supertrio

David Moyes mønstret både Robin van Persie, Juan Mata og Wayne Rooney, men uten suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Manchester United 2-1

Se høydepunkter øverst i saken.

Presset øker på David Moyes etter et nytt tap i Premier League.

Denne gang var det et Charlie Adam-inspirert Stoke som senket de regjerende mestrene. Det var «the Potters» første seier mot de røde djevlene siden 1984.

Den tidligere Liverpool-spilleren hadde flaks da frisparket hans ga vertene ledelsen, men vinnermålet var alt annet enn flaks.

Et fantastisk treff fra 20 meter limte ballen i krysset, og et noe tafatt Manchester United-angrep maktet aldri å sette særlig med press på vertene.

– Kanskje vi hadde litt flaks på det første målet, men vi tok sjansen vår, holdt oss til kampplanen og kjempet hardt, sa Adam etter kampen.

Det til tross for at David Moyes mønstret hele sitt stjernegalleri, med nysignering Juan Mata sammen med Wayne Rooney og Robin van Persie.

Bedre blir det ikke for Manchester United at de fikk to nye skader i forsvaret, og ble tvunget til å spille en time med Michael Carrick i forsvaret.

MATCHAVGJØRENDE: Charlie Adam jubler etter sin fantastiske 2-1-scoring.   REUTERS/Darren Staples
MATCHAVGJØRENDE: Charlie Adam jubler etter sin fantastiske 2-1-scoring.   REUTERS/Darren Staples

– Jeg føler med David Moyes nå. De begynte bra i dag, og så bra ut, men så gikk alt feil, sa Joachim Jonsson i TV 2s Premier Leauge-studio.

– Vi hadde uflaks

Manchester United-manageren mener lagets åttende Premier League-tap for sesongen var uflaks.

TRØKKET TIL: Stoke-spiller Erik Pieters i duell med Juan Mata.  AFP PHOTO/ANDREW YATES
TRØKKET TIL: Stoke-spiller Erik Pieters i duell med Juan Mata.  AFP PHOTO/ANDREW YATES

– Vi var uheldige med det første målet, og så scoret de et verdensklassemål. Jeg syns vi hadde uflaks, det gjør jeg virkelig. Det ble vårt fall at vi ikke scoret på sjansene våre, sa David Moyes etter kampen.

– Jeg synes vi var veldig god i dag, konkluderte United-manageren - uten at alle United-fans nok er enig med det.

Forsvarsproblemer

Manchester United fikk ingen drømmestart på oppgjøret på Britannia da Jonny Evans måtte gå av banen tidlig. Han ble erstattet av Rafael. 

Gjestene fikk likevel kampens første mulighet da et innlegg fant Wayne Rooney på åtte meter.

Avslutningen var god og hard fra 28-åringen, men skuddet gikk utenfor.

Stoke var tydelig tente på oppgaven, og spilte en tøff, fysisk fotball. Manchester United hadde ballen mye, men uten å på noen måte overkjøre vertene.

– Feig Carrick

Det var likevel noe ufortjent da Stoke tok ledelsen etter 38 minutter, og det skjedde også på en noe heldig måte.

Charlie Adam dundret et frispark mot mål. Michael Carrick stod i ballbanen, men isteden for å sette kroppen til, eller dukke unna helt pirket midtbanespilleren ballen mot mål.

Dermed fintet han egen keeper fullstendig ut.

– Det er litt feigt av Carrick der. Setter han kroppen til så stopper han ballen isteden for å flukte den videre, konkluderte TV 2-kommentator Frode Marti.

Men kanskje skulle Stoke aldri hatt frisparket.

– Det er alt for billig. Smalling tar armene rundt, men slipper så tidlig at det ikke skulle ha vært frispark, sa Joachim Jonsson i TV 2s Premier League-studio.

UTLIGNET: Robin van Persie etter å ha scoret 1-1-målet. (AP Photo/Jon Super)
UTLIGNET: Robin van Persie etter å ha scoret 1-1-målet. (AP Photo/Jon Super)

Mer forsvarstrøbbel

Vondt skulle bli verre for gjestene da Phil Jones måtte forlate banen etter en kollisjon med Stoke-spiss Jonathan Walters. 

Dermed var det ingen flere forsvarspillere å ta av og Danny Welbeck kom inn, mens Michael Carrick ble flyttet ned i forsvaret.

Drømmestart for United i andre omgang

Andre omgang startet på best mulige måte for Manchester United.

Omgangen var i underkant av to minutter gammel da Juan Mata spilte gjennom Robin van Persie som kunne bredside ballen i lengste hjørnet bak Asmir Begovic.

De var imidlertid ikke lenge i paradis. Fem minutter ut i omgangen fikk Charlie Adam ballen på 20 meters hold.

Fantastisk scoring

At den tidligere Liverpool-spilleren kan skyte vet man, men treff som den han fikk i denne kampen kan man ikke regne med.

Adam limte ballen i krysset, utagbart for David De Gea.

Manchester United hadde mye ball og spill, men uten å skape så mye. Vertene var fornøyd med å ligge bakpå og å satse på kontringer.

Høy list

Temperaturen steg i kampen, blant annet etter et par knallharde taklinger. Dommeren la listen høyt, og belønnet for eksempel en hard takling av Jonathan Walters bare med gult kort.

Flere ganger gikk spillere ned uten at dommeren gjorde antydning til å blåse i fløyta, særlig til Manchester United-spillernes store frustrasjon.

Enorm mulighet på overtid

Kvarteret før slutt sørget David De Gea for å holde Manchester United inne i kampen da han reddet strålende på Oussama Assaidis volleyavslutnng.

ULIKE SINNSSTEMNINGER: Mark Hughes langt mer fornøyd enn David Moyes underveis i kampen.
ULIKE SINNSSTEMNINGER: Mark Hughes langt mer fornøyd enn David Moyes underveis i kampen.

I denne perioden skapte hjemmelaget en rekke farligheter og var utvilsomt nærmere 3-1 enn United var utligning.

Sluttspurten Manchester United har blitt så kjent for er ikke lenger den samme, og selv om de fortsatte å prøve evnet de ikke å virkelig sette press på vertene.

Fjerdedommeren viste sju minutter tilleggstid, og kort tid etter at klokken passerte nitti ordinære spilleminutter fikk United en kjempesjanse.

Et strålende frispark fra Wayne Rooney ble reddet i samme stil av Asmir Begovic som slo ballen i stolpen.

Ballen var fri i feltet, men verken Danny Welbeck eller Patrice Evra fikk ballen forbi Stoke-forsvarere som ofret alt for å forsvare målet. Til slutt dundret Tom Cleverley ballen over mål og faren var over.