– Marit var suveren i dag. Det var ikke mye å gjøre med henne

Therese Johaug vant kampen om andreplassen bak suverene Marit Bjørgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 13. februar står 10 kilometer klassisk på programmet i Sotsji. Lørdag var det duket for siste test, da verdenscupeliten var samlet i italienske Toblach. 

Marit Bjørgen viste at hun ikke blir lett og hanskes med i Russland. Den norske langrennsdronningen gikk forrykende fra start til mål, og vant overlegent foran Therese Johaug. Charlotte Kalla ble nummer tre.

–  Jeg synes det var et veldig bra løp. Følte meg lett og ledig og med overskudd i kroppen. Veldig gode svar i forhold til det som skal skje om en uke, smiler Bjørgen etter sin 63. seier i verdenscupen.  

– Marit var suveren i dag. Det var ikke mye å gjøre henne. Jeg vant kampen om andreplassen. Vet det er en løype som favoriserer meg med lange slak bakker og mye staking. Tyder på at stakingen jeg har trent på i sommer har gitt resultater. Totalt var det et bra skirenn, oppsummerer Dalsbygda-ekspressen.  

Landslagssjef Egil Kristiansen tror løpet og seieren var bekreftelsen Bjørgen trengte en uke før OL-ilden tennes i Sotsji. 

– For Marit sin del var det kanskje betryggende å få denne bekreftelsen. Lenge siden hun har gått et godt skirenn. Selv om hun syns kroppen fungerte på NM, var ikke resultatet helt der hun hadde forventet, godt å få den bekreftelsen da, sier han til TV 2. 

For Bjørgen, som ble knust av Johaug på tilsvarende distanse under NM, var dette kanskje årets beste løp, mens Justyna Kowalczyk som har vunnet mye i klassisk denne sesongen, skuffet i Italia. Den polske løperen ble tilslutt nummer fem, over 47 sekunder bak Bjørgen. 

– Vet ikke om jeg skremte henne. Det er litt avhengig av hvordan hun følte kroppen og dagsformen var og hvordan skiene var. Mange ting som kan spille inn der. Hun er nok tilbake til OL, tror Bjørgen. 

Den norske laginnsatsen var som vanlig upåklagelig. Heidi Weng ble nummer fire, Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok syvendeplassen, mens Kristin Størmer Steira kom på plass bak Jacobsen. 

Om tolv dager står 10 kilometer klassisk på programmet i Sotsji. Kristiansen går langt i å antyde hvem skal gå for Norge da. 

– Jeg tror jeg har en liten tanke om hvordan laget ser ut. At det blir de som var blant de første for oss i dag, vil ikke være veldig overraskende. Men vi får se på det når vi kommer til Sotsji, smiler han hemmelighetsfullt.