Cologna tilbake etter skaden: – Så sterk at han kan ta OL-gull

En uke før første løp i OL går Dario Cologna sitt første verdenscupløp denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toblach, Italia (TV 2 Sporten): Kun en uke før første løp i OL går Dario Cologna sitt første løp i verdenscupen denne sesongen. 

Cologna-trener Guri Hetland tror han kan ta gull i Sotsji.
Cologna-trener Guri Hetland tror han kan ta gull i Sotsji.

– Selvsagt er jeg spent på formen, sier han til TV2. Sveitseren skadet ankelen 11. november og har vært gjennom en tøff opptreningsperiode.

Se reportasje i videovinduet over!

– Jeg føler at han nå er så sterk  at han kan ta gull igjen, sier landslagstrener i Sveits, Guri Hetland. Hun understreker at Cologna har vist en imponerende vilje i opptreningen.

– Han har måttet drive mye alternativ trening, forklarer hun.

– Kan Dario Cologna ha blitt enda sterkere med slik «annerledes» trening?

– Nå er det vel ingen som  blir bedre av å bli skadet, samtidig ser jeg jo at han har fått styrket overkroppen i de to og en halv månedene han trente seg opp igjen.

Cologna selv er optimist.

– Jeg føler meg klar for OL selv om foten ikke er  100 prosent  bra igjen, jeg aner jo ikke hvordan jeg står i forhold til konkurrentene. Jeg deltok riktignok i det sveitsiske mesterskapet for to uker siden, men her møter jeg jo de aller beste - og det blir noe annet. Jeg får håpe at jeg kan overraske, sier han til TV 2 på skistadion i Toblach.

Cologna er regjerende olympisk mester på 15 kilometer ( fristil i Vancouver), han vant også 30 kilometer under forrige vinters vm i Val di Fiemme. Under samme mesterskap tok han også sølv på femmila. Og med det ble han ved årsskiftet kåret til årets idrettsutøver i Sveits 2013.

– Du er allsidig og kan kjempe om gull på de fleste distansene i OL, eneste unntaket er vel stafetten, hvilken øvelse er gjevest å vinne?

– OL-gull henger høyt uansett, men for meg personlig henger triumfer i løp med enkeltstart ekstra høyt, der er det ikke taktikk og lureri, men den sterkeste som vinner, forklarer Dario Cologna. 

Han danner for øvrig sammen med sin bror Gianlucca Cologna et meget sterkt lag på teamsprinten.