POSERER: Mads Stokkelien med sin nye drakt.
POSERER: Mads Stokkelien med sin nye drakt.

Stokkelien håper å bli neste store Mads i New York

New York Cosmos henter 23-åringen fra Stabæk til hans favorittby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LIVESENTER: Her får du de siste ryktene og overgangene!

Følg Deadline Day på TV 2 Sportskanalen utover dagen og på tv2sumo.no fra kl. 19.00!

En meget glad og litt sliten Mads Stokkelien er storfornøyd med å ha signert en ettårskontrakt med New York Cosmos. 

– Det har vært to vanvittig spennende og hektiske dager. Jeg fløy over til New York på tirsdag og fra første stund skjønte jeg at dette er en dønn profesjonell klubb, sier sørlendingen til TV 2.

– Har en fantastisk historie

Klubben hadde sin storhetstid på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet, men ble med i dragsuget da datidens amerikanske liga, NASL, kollapset.

Nå satses det på å bygge den nåværende 2. divisjons-klubben opp igjen til Major League Soccer-nivå. 

– Klubben har jo en fantastisk historie. Jeg ble tatt med til klubblokalene på Manhattan og så bilder av Pelé og Franz Beckenbauer.  Jeg skjønte med en gang at dette er en stor greie, og det var en lett avgjørelse å signere, forteller Stokkelien.

– Pelé, Beckenbauer, Stokkelien. Det må være greie navn å bli nevnt sammen med?

– Jeg må jo si at det klinger godt når du sier det. Det er jo fantastiske spillere som forteller om klubbens tradisjoner. Det å få lov til å være med på å bygge opp klubben igjen til den statusen den hadde, det virker utrolig spennende, sier 23-åringen.

Godt inntrykk

Han har fått positive signaler av klubbens trenerapparat som ledes av Giovanni Savarese. 

– De var veldig interesserte, og jeg har pratet mye med trenerne før jeg dro. De ønsker virkelig den spillertypen jeg er og har gjort mye research for å  finne ut hva slags spiller jeg er. Det var viktig for meg, sier Stokkelien.

Han er tilbake i Oslo der han må ordne en del praktiske ting før han tar med seg flyttelasset om en ukes tid. Det å få bo i storbyen New York er en solid bonus for sørlendingen.

– Det å flytte til  New York, som kanskje er verdens kuleste by, er en opplevelse i seg selv. At man får det med i totaltpakken,  er jo fantastisk. Det sportslige er jo det viktigste, men jeg tror det blir et eventyr. Jeg har vært der flere ganger før, og for meg er det min favorittby, forteller han.

Vil komme i kontakt med «Zucca»

I New York har han også en navnebror som riktignok skriver fornavnet Mats og ikke Mads, men Stokkelien håper han kan få newyorkerne til å legge merke til en annen nordmann med det navnet.

– Det hadde vært utrolig hyggelig å komme i kontakt med Zuccarello. Han har jo allerede et stort navn der over, så det hadde vært gøy også å gjøre mine saker bra. Da har vi to Madser som bemerker seg i New York, sier Stokkelien som ikke er nervøs før han nå skal flytte utenlands.

– Det er mer spennende. Jeg kjenner heldigvis noen kamerater som studerer der, og i tillegg har jeg jo spilt med Hunter Freeman som er i Cosmos. Jeg har hatt en dialog med han, og han sier bare fantastiske ting om klubben. Det veide selvfølgelig også tungt.

Solbakken sikrer seg Høgli

Landslagsbacken Tom Høgli skifter også klubb, men først til sommeren.

Han går fra Club Brugge til Ståle Solbakkens FC København. Det bekrefter spilleren selv i en SMS til TV 2.

«FCK vil iløpet av ettermiddagen bekrefte vår avtale som gjelder fra 1.juli. 

Om noen av dere ønsker en prat så setter jeg pris på om vi kan ta det på søndag. Har kamp imorgen og ønsker derfor å ha full fokus på det. Club Brugge er 100% mitt fokus frem til sommeren. Kan ellers henvise til den pressemeldingen som blir lagt ut på FCKs hjemmesider.

Håper dette er ok for dere og beklager at tiden for endelig avgjørelse drøyde såpass lenge! 

God helg til dere alle!

Hilsen Tom Høgli»

Høgli har spilt i Club Brügge siden 2011, og har totalt 36 landskamper for Norge.

Nordlendingen har signert en toårsavtale med den danske storklubben.