KLAR FOR CHELSEA: Kurt Zouma (19) har signert for Chelsea, men lånes tilbake til Saint-Étienne ut sesongen.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
KLAR FOR CHELSEA: Kurt Zouma (19) har signert for Chelsea, men lånes tilbake til Saint-Étienne ut sesongen. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG

Chelsea bekrefter kjøp av fransk stoppertalent

José Mourinho fortsetter å bygge for fremtiden med kjøpet av Kurt Zouma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea bekrefter kjøpet av det franske stoppertalentet Kurt Zouma (19) på sine hjemmesider.

Unggutten kommer fra franske Saint-Étienne som ligger på fjerdeplass i Ligue 1. Zouma har signert en kontrakt som strekker seg over fem og et halvt år, men blir lånt tilbake til Saint-Étienne ut sesongen. 

– Han er en ung spiller i en posisjon vi har behov i fremtiden. Han er en spiller med et stort potensial. Han er fysisk klar. En ting er å være fysisk klar, en annen ting er å være taktisk klar. Bra gjort, Chelsea, sier Mourinho ifølge The Guardian.

Kjøpet av Zouma viser at nok en gang Chelsea-manager José Mourinhos lenge uttalte mål om å bygge for fremtiden. 

– Han er nok en ung spiller som passer inn i profilen av spillere som Chelsea har signert de siste årene, sier Mourinho.

Portugiseren mente at Chelsea måtte handle nå for å sikre seg underskriften til 19-åringen.

– Dersom vi ikke gjorde det nå, så ville kanskje noen andre klubber som var interesserte kjøpt ham i sommer. Så vi gjorde det, og nå blir han værende i St. Étienne. I sesongoppkjøringen blir han med oss. Vi får se om han blir værende eller går videre på lån, sier Mourinho.

Kurt Zouma (t.h.) i duell med Radamel Falcao under en kamp i Ligue 1. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Kurt Zouma (t.h.) i duell med Radamel Falcao under en kamp i Ligue 1. (AP Photo/Lionel Cironneau)

Overgangssummen skal ifølge engelsk media ligge på rundt 130 millioner kroner. 

Zouma var Chelseas fjerde og siste kjøp i dette overgangsvinduet. Av andre store signeringer har Nemanja Matic og Mohamed Salah kommet inn dørene på Stamford Bridge. Unggutten Bertrand Traoré har også signert proffkontrakt med Chelsea, men han ble umiddelbart sendt på lån til samarbeidsklubben Vitesse i Nederland.

– Ferdig arbeid. Det er den siste handelen i overgangsvinduet. I nesten alle posisjoner har vi nåtiden, men også fremtiden, sier Mourinho.