DONE DEAL: Kim Källström poserer i Arsenal-trøyen. Foto: Arsenal.com
DONE DEAL: Kim Källström poserer i Arsenal-trøyen. Foto: Arsenal.com

Källström klar for Arsenal

Midtanespilleren lånes ut fra Spartak Moskva til London-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LIVESENTER: Her får du de siste ryktene og overgangene!

Følg Deadline Day på TV 2 Sportskanalen utover dagen og på tv2sumo.no fra kl. 19.00!

Arsenal bekrefter på sine hjemmesider at de er blitt enige med den svenske landslagsspilleren Kim Källström (31) om en avtale ut sesongen.

Midtbanespilleren kommer på lån fra den russiske klubben Spartak Moskva.

Källström, som har 108 landskamper for Sverige, og vil dekke hullet særlig skapt av Aaron Ramseys skade. Ramsey er ute i ytterligere seks-sju uker.

– Kim er en veldig erfaren spiller. Han er en midtbanespiller med bevist kvalitet, både på klubb- og landslagsnivå, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Svensken har slitt med spilletid i den russiske storklubben denne sesongen, og mange har blitt overrasket over at Arsène Wenger valgte å gå for ham på nåværende tidspunkt.

Han er fornøyd med å bli hentet til den engelske hovedstaden.

– Arsenal er en utrolig klubb med mange bra spillere og en trener som har gjort det veldig bra veldig lenge, sier 31-åringen.

– Jeg er fornøyd med å komme hit for å lære så mye som mulig. Jeg er her for å gjøre mitt beste for Arsenal slik at vi kan få så gode resultater som mulig den siste delen av sesongen.

Han avslører at han første hørte om overgangen torsdag.

– Jeg fikk en telefon der jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å gå til Arsenal på lån fopr noen måneder. Jeg tenkte: «Absolutt, hvorfor ikke?». Jeg reiste raskt tilbake til hotellet, samlet tingene mine og reiste til flyplassen så fort jeg kunne, sier Källström.

Källström spilte i kvalifiseringen til Europaligaen for Spartak Moskva, men vil likevel kunne spille Mesterliga for Arsenal.

Arsenal møter Bayern München i sin åttendedelsfinale i februar.

Källström har spilt for Häcken, Djurgården, Rennes, Lyon og Spartak Moskva. Han har vunnet ligaen både i Sverige og Frankrike.