Christer Tromsdal dømt til tre år og ni måneders fengsel

Christer Tromsdal er i Oslo tingrett dømt til tre år og ni måneders fengsel for grove bedragerier på cirka 19 millioner kroner.

DØMT: Christer Tromsdal er dømt til fengsel for grove bedragerier på 19 millioner kroner.
Foto Morten F. Holm / SCANPIX.
DØMT: Christer Tromsdal er dømt til fengsel for grove bedragerier på 19 millioner kroner. Foto Morten F. Holm / SCANPIX.

I tillegg til fengselstiden er finansmannen dømt til inndraging av 2,7 millioner kroner og til å betale erstatning på til sammen 1,1 millioner kroner og sakskostnader på 30.000 kroner.

Tromsdal er dømt for til sammen tolv bedragerier.

Han har forledet investorer og banker til å utbetale flere store pengebeløp, ifølge Økokrim.

Ifølge tingretten skal Tromsdal har forledet finansinstitusjoner, banker og eiendomsinvestorer til å utbetale store lån til kjøp av biler og eiendom under falske forutsetninger. Han skal blant annet ha benyttet seg av uriktige regnskap og annen dokumentasjon. 

– Blant annet kjøpte han ni biler med tomme selskap. Han har også kjøpt eiendommer der han har jukset med verdien, så han har fått mye mer lån enn eiendommene var verdt, sier statsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til NTB. 

Et år av straffen er betinget fengsel på grunn av tidsforløpet. 

Retten legger vekt på at alle bedrageriene er å anse som grove, og at de var utført forholdsvis profesjonelt. 

Tromsdal må snart møte i retten igjen. Han ble i 2012 dømt til seks års fengsel for en tilsvarende sak, men lagmannsretten opphevet dommen på grunn av en inhabil meddommer.

Tirsdag denne uken opprettholdt Høyesterett kjennelsen fra lagmannsretten, og saken skal derfor opp igjen i Oslo tingrett. 

TV 2/NTB

Mer innhold fra TV 2