ANGRER: Samantha og Andy Lamb poserer i forbindelse med BBC One-dokumentaren «Diet or My Husband Dies» i 2010. Foto: BBC
ANGRER: Samantha og Andy Lamb poserer i forbindelse med BBC One-dokumentaren «Diet or My Husband Dies» i 2010. Foto: BBC

Samantha (41) ga nyre til ektemannen – nå vil hun ha det tilbake 

Like etter nyretransplantasjonen ble Samantha Lamb dumpet av ektemannen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2009 donerte Essex-kvinnen Samantha en nyre til sin dødssyke ektemann Andy (45). 

Organdonasjonen ble dokumentert av BBC One, som fulgte paret før og etter operasjonen.

Samantha måtte nemlig gå ned flere titalls kilo før kirurgene våget å operere henne, og BBC One laget derfor dokumentaren «Diet or My Husband Dies».

Ikke lenge etter at Andy var blitt frisk, forlot han Samantha. 

Nå vil Samantha, som jobber som nattevakt i en kiosk, ha nyren sin tilbake. Heldigvis for eksmannen, kan ikke kirurgene reversere transplantasjonen. 

Dette skriver The Mirror under tittelen «I donated a kidney to my husband then he dumped me - now I want it back».

I HARDTRENING: Samantha måtte ned 20 kilo før kirurgene kunne operere ut nyren hennes.
I HARDTRENING: Samantha måtte ned 20 kilo før kirurgene kunne operere ut nyren hennes.

Reddet Andys liv

– Jeg kunne sikkert ha operert meg igjen, men aldri i verden om jeg hadde gitt ham nyren min, sier Samantha til nettstedet.

De to ble sammen i 2004. Like etter ble Andy svært syk, og han måtte gå til dialyse tre ganger i uka.

Til slutt fikk han beskjed om at han trengte en ny nyre. Hvis ikke kom han til å dø.

– Jeg sa til Andy at vi kunne gjøre det - at jeg kunne gi ham nyren min. Han hadde barn fra et tidligere ekteskap og han ville så gjerne være der for dem, forteller hun.

Samantha forteller at tiden etter operasjonen var «helt fryktelig». Mens Andy blomstret opp og ble en hit hos damene, ble hun sengeliggende.

– Så fort jeg var blitt operert, skjønte jeg at jeg hadde gjort noe feil. Før transplantasjonen så Andy grå og syk ut. Etter transplantasjonen så han kjempefrisk ut, mens jeg følte meg helt forferdelig, sier hun. 

– Jeg la merke til at han barberte seg før BBC kom med kameraene sine. Jeg poengterte det overfor ham, og da gryntet han bare. «Ikke snakk til meg på den måten». Så gikk det nedenom og hjem.

– Utro med konas venninne

Samantha hevder at Andy nektet henne å prate om transplantasjonen, og at han var utro mot henne med venninnen hennes Clare.

Deretter tok hun ham i å sexchatte med fremmede kvinner på nettet, og da ble det bråk.

Etter noen svært turbulente måneder, flyttet Andy ut. Igjen sitter Samantha og angrer bittert på at hun donerte nyren sin til ham.

– Jeg hater ham. Hvis jeg kunne tatt nyren tilbake, hadde jeg gjort det. Så kunne jeg gitt den til en annen. I det minste må han gå rundt og stadig bli påminnet hvem sitt nyre han har, sier hun.

Andy sier til nettstedet at han aldri var utro med Clare, og at han ønsker Samantha lykke til videre i livet.