UNNER KALLA GULL: TV 2's langrennseksperter er enige om at Charlotte Kalla hadde fortjent et OL-gull.
UNNER KALLA GULL: TV 2's langrennseksperter er enige om at Charlotte Kalla hadde fortjent et OL-gull.

«Dette er utlendingene vi unner OL-gull»

– En ballerina, en gentleman og en svenske! Se hvem TV 2-ekspertene unner gull hvis norske OL-håp skuffer.

Mye handler om våre egne løpere før vinterens store høydepunkt, vinter-OL i Sotsji. Nordmenn er stolte over våre tradisjoner i vinteridrettene, og før store mesterskap ligger både nordmenns og medias fokus mest på våre egne utøvers sjanser til gull, heder og ære.

Aviser, tv- og radiokanaler er fylt opp med stoff om våre helter, favoritter og medaljehåp før store mesterskap. Vi er sjeldent mer opptatt av vår egen nasjon og har sterkere nasjonalfølelse enn når våre egne skiløpere, hoppere, skøyteløpere, skiskyttere, eller kombinertløpere skal ut i aksjon. 

Slik blir OL-festen og disse gir deg OL på TV 2!

Men hva om en norsk utøver ikke vant. Hvis Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug misser i sporet, eller Aksel Lund Svindal kjører ut. Hvis hoppgutta lander på kulen, eller snowboard-gjengen ikke tar gode nok triks. Klarer vi da å unne andre nasjoner og utøvere den samme gleden vi nordmenn har vært så bortskjemt med? Og hvem hadde du unnet et gull under lekene i Sotsji hvis Norge mislykkes?  

Vi har spurt TV 2’s eksperter om hvilke utøvere de hadde unnet OL-gull hvis de norske utøverne ikke får det til når lekene settes i gang i Russland.

Odd-Bjørn Hjelmeset, langrennsekspert:
– Jeg må si at det hadde vært dritkult om Legkov fikk det til. Det hadde jeg syns vært veldig fortjent. Han er på hjemmebane, og har som de andre russerne, et vanvittig press på seg. Aleksandr Legkov er også en kul kar som ikke er redd for å krangle litt, men han tar det alltid med et smil. Jeg tror han syns det er en del av gamet at det skal krangles. På damesiden syns jeg det beste hadde vært om en tysk dame hadde vunnet. For interessen sin del er det viktig at de er med. Men det skjer neppe, selv om Denise Herrmann er en outsider i sprint. Da må jeg nesten si Justyna Kowalczyk. Hun har Jobbet noe voldsomt, og det hadde ikke vært feil eller ufortjent om hun hadde stukket av med gull. Også kanskje Charlotte Kalla. Kalla er jo strålende og kan fort vinne. Både Charlotte og Justyna kan vinne gull. 

EKSPERT: Odd Bjørn Hjelmeset.
EKSPERT: Odd Bjørn Hjelmeset.

Kjetil Strandbråten, ekspertkommentator hopp:
– I kombinert unner jeg Erik Frenzel gull. Rett og slett fordi han har vært jevnt god hele sesongen. Når det gjelder hopp fortjener Thomas Morgenstern gull hvis han stiller. Han har hoppet så bra og vært i verdenstoppen så lenge. Samtidig har han hatt veldig uflaks med to alvorlige fall. Han hadde jeg unnet et gull. Jeg hadde også unnet landsmannen hans Gregor Schlierenzauer gull. Østerrikeren er en veldig sympatisk kar, og han mangler et individuelt OL-gull i samlingen. Det hadde vært morsomt om en så god hopper hadde vunnet, og fått det gullet han mangler.

Full tv-guide til alle OL-øvelsene

Svein Tore Samdal, ekspertkommentator langrenn:
– Dario Cologna på herresiden, det handler om at Cologna har hatt en periode med mye skader og motgang, men han har jobbet hardt for å komme seg tilbake og jeg håper han får betalt for det. Han har vært god over lang tid, og han fremstår som en sympatisk fyr. Samtidig er det viktig for bredden i langrenn at Sveits kan ta en medalje, og at det ikke bare er Norge som er med å prege langrennssporten.  Hos damene syns jeg Charlotte Kalla virkelig hadde fortjent å få et gull. Kalla var veldig god for noen år siden, men trente for dårlig og har hatt mye motgang etter det. Nå har hun jobbet seg opp igjen, og jeg syns hun hadde fortjent noe dersom nordmennene ikke får det til. Hun, som Cologna, fremstår som en sympatisk person, og er en bra representant og ambassadør for langrenn.

Ole Kristian Stoltenberg, ekspertkommentator skiskyting:
– Det er veldig mange å velge mellom. Det er mange sympatiske utalandske utøvere, men hos damene faller nok valget på Darja Domratsjeva. Hun er en ballerina på ski og jeg syns hun er morsomt å se på i sporet. Jeg har lyst til å ramme inn stilen hennes. Hos herrene må jeg nesten si Simon Fourcade. Han har seks andreplasser, og har aldri vunnet et internasjonalt løp. Han er også en fransk gentleman, og jeg syns han hadde fortjent gull. 

EKSPERT: Kjetil Strandbråten.
EKSPERT: Kjetil Strandbråten.
EKSPERT: Mikael Flygind Larsen
EKSPERT: Mikael Flygind Larsen

Mikael Flygind Larsen, skøyteeskpert:
– Sven Kramer på 10 000-meteren. Han har vært den beste løperen der i mange, mange år, og han ble disket fra gullet i Vancouver-OL på grunn av en feil treneren hans gjorde. Han fortjener gullet helt klart. Jeg syns også Shani Davis fortjener gull på 1500-meteren. Han har vunnet enormt mye på den øvelsen, og har to sølv fra OL, men mangler gullet. Det ville vært veldig fortjent og kult om han fikk det til.

Jonas Greve, snowboardekspert:
– Dette syns jeg var veldig vanskelige spørsmål. Det blir veldig subjektivt, og valgene mine går på hvem jeg syns er kreative, har sin egen stil og kanskje ikke kjører som alle andre. I halfpipe håper jeg amerikaneren Danny Davis får gull. Det er fordi han representerer noe som kanskje savnes litt om dagen, nemlig stil. Han kjører på en unik måte som gjør at man som snowboarder blir glad. Når jeg ser ham kjøre får jeg en god følelse. Hos damene blir valget mitt Torah Bright, fordi hun kjører helt forbanna fett.  Hun har masse nye triks som ikke alle andre gjør, tar ekstra sjanser og kjører variert. I slopestyle for damer unner jeg Jamie Anderson en seier. Anderson er en av de største favorittene, og kjører veldig kult. Bra stil, bra flyt, og teknisk vanskelige triks. Hun fortjener å vinne. Hos herrene syns jeg Sven Torrgren fortjener å vinne. Han er ikke min favorittkjører, men her er jeg halvt patriotisk fordi de er naboene våre. Svenskene kan godt få komme hjem med litt medaljer de også. Torrgren har også noen unike triks som gjør det kult, og han har det som trengs for å vinne.

Slik ser du OL på TV 2!

Hvilken utlending hadde du unnet gull i OL? Si din mening i kommentarfeltet under.