Sheringham overrasket over Solskjærs managersuksess

Den tidligere storspilleren trodde hans felles finalehelt fra 1999 var en for bra fyr til å lykkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Cardiff tirsdag 20.45 på TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no!

London (TV 2):

Ole Gunnar Solskjærs navn vil for evig tid stå med gullskrift i Manchester Uniteds historie etter seiersmålet i Mesterliga-finalen i 1999.

Sammen med innbytterkollega Teddy Sheringham reddet nordmannen de røde djevlene og snudde kampen i sluttminuttene den magiske kvelden på Camp Nou i Barcelona.

Lad opp til Manchester United-Cardiff med Øyvind Alsaker

Overfor TV 2 Sporten mimrer den engelske spisslegenden tilbake til den utrolige kvelden som sikret Manchester United den historiske trippeltriumfen for snart 15 år siden.

– Det var en annen tidsalder, var det ikke? Det er lenge siden nå. Jeg kan huske at jeg satt på benken med Ole og at vi håpet på å komme innpå. Vi kom mye fra benken den sesongen og var alltid profesjonelle i måten vi observerte på slik at vi visste hva vi kunne gjøre da vi kom inn, forteller han.

Les også: Ikke plass til 20LEgend-banneret 

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

– Og lite visste vi at vi skulle spille en så avgjørende rolle etter den fantastiske sesongen Dwight Yorke og Andy Cole hadde hatt, sier mannen som selv scoret 1-1-målet før han deretter serverte Solskjær seiersmålet like etter.

Beskriver Solskjær som søt og ærlig
Nå er hans tidligere lagkamerat tilbake på engelsk fotballs øverste nivå som manager, noe Sheringham ikke hadde sett for seg at skulle skje.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg kjenner Ole som person og vet hvor søt og ærlig han er. Det er ikke ofte man beskriver en fotballspiller som søt.

– Jeg så ikke for meg at slike folk ble managere, fordi jeg alltid har tenkt at man må være mer hensynsløs. Men kanskje har han en annen måte å lede et lag på, sier spisslegenden.

– Noen ganger snill, noen ganger streng
Når TV 2 Sporten forteller Solskjær om Sheringhams uttalelser drar Cardiff-sjefen på smilebåndet.

GODE LAGKAMERATER: Solskjær og Sheringham feirer scoring mot Everton i 2000.
GODE LAGKAMERATER: Solskjær og Sheringham feirer scoring mot Everton i 2000.

– Teddy vet hvordan jeg er både på og utenfor banen. Vi hadde noen fine år sammen vi. Det er ikke sikkert han trodde det på den tiden, men det er 12-13 år siden, sier han.

På spørsmål om han er en snillere managertype enn andre sier Solskjær at han ikke kan uttale seg om andre managere, men forklarer allikevel noe av sine egne metoder.

– Jeg gjør det på min måte. Jeg gjør det på den måten jeg tror jeg får det beste ut av spillerne og laget. Noen ganger så er du snill og noen ganger så er du streng, sier han og blunker.

Sheringham er uansett imponert over det Solskjær har fått til i norsk fotball, og mener det at han nå er Premier League-manager snakker for seg.

– Det viser at alle har forskjellig mentalitet når det gjelder det å være manager. Det er tidlige tider, men å komme inn i engelsk fotball på øverste nivå er fantastisk, sier han.

Les også: Cardiff-spiss hyller Solskjær

Spår fantastisk velkomst
Nå tror Sheringham at eks-lagkameraten kan forvente seg en fantastisk mottakelse på det som en gang var deres felles hjemmebane.

– Hvordan tror du mottakelsen hans kommer til å bli? Den kommer til å bli fantastisk. Han kommer til å få ovasjoner fra supporterne og det er fullt fortjent. Han kommer til å nyte kvelden, sier Sheringham.

Og i en kamp der en presset David Moyes skal opp mot en av fansens mest elskede eks-stjerner ser ikke den nå 47 år gamle Sheringham bort ifra at det faktisk er gjestenes sjef som er den mest populære på de to managerbenkene.

– Kanskje. Jeg tror man for øyeblikket stiller spørsmål, men sånn er engelsk fotball og fotball i hele verden. Resultater teller. 

– Ole vil dra dit med minner fra Old Trafford og Barcelona og Camp Nou, og publikum vil elske de øyeblikkene, men de vil fremdeles at Manchester United skal vinne. Det kan jeg forsikre Ole om, sier Sheringham.

Hvordan tror du det går tirsdag? Ta diskusjonen!