Opptakene fra Treholt-saken avgradert

Lydbåndene fra den lukkede delen av rettssaken mot spiondømte Arne Treholt er avgradert, og opptakene vil bli frigjort.

AVGRADERER LYDOPPTAK: Arne Treholt sammen med advokat Arne Haugestad etter at Treholt ble benådet av Kongen i statsråd i 1992. Nå blir opptakene av rettssaken frigitt.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
AVGRADERER LYDOPPTAK: Arne Treholt sammen med advokat Arne Haugestad etter at Treholt ble benådet av Kongen i statsråd i 1992. Nå blir opptakene av rettssaken frigitt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Avgraderingen skjer etter at Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og Politiets sikkerhetstjeneste har lyttet seg gjennom flere hundre timer med opptak fra den lukkede delen av straffesaken mot Treholt i 1985.

Konklusjonen er at graderingen oppheves.

– Dette betyr at alt fra den hemmelige delen av Treholt-saken nå kommer til å bli frigjort, med unntak av to vitner der dørene ble lukket av hensyn til privatlivets fred, sier statsadvokat Lasse Qvigstad til NTB.

Det er de siste tre firedelene av de totalt 263 kassettene med til sammen 175 timers lyd fra rettssaken som nå blir frigjort. I fjor sommer fikk norsk presse innsyn i lydbåndene fra den åpne delen av rettssaken mot Treholt.

– Jeg tror ikke det finnes noen skandaler eller nyheter i dette materialet. Påtalemyndigheten er tilfreds med beslutningen, sier Qvigstad. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2