«Husk meg, jeg kommer og dreper deg i morgen»

Slik opplevde Emilie «Voe» Nereng drapstruslene i en alder av 14 år.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emilie «Voe» Nereng (18) seilte fort opp på topplistene da hun begynte å blogge som 13-åring. Hun var på alles lepper, og bloggleserne fikk ikke nok av henne.

– Det første året som blogger var nesten det deiligste året, for da var det så nytt og gøy. Lesertallene steg hele tiden, og jeg hadde ikke møtt noe særlig negativitet, forteller Emilie i TV-serien «Bloggerne».

Se smakebit av episoden i videovinduet øverst.

Drapstrusler

Med over 40.000 lesere hver dag, ble hun på veldig kort tid hele Norges bloggyndling.

Likevel var det ikke bare fryd og gammen. Da det sto på sitt verste kunne Emilie få 300 kommentarer på ett blogginnlegg, og rundt 100 var ordentlige stygge.

Hun var kun 14 år da hun begynte å få drapstrusler på bloggen.

«Du er mongo», «Husk meg, jeg kommer og dreper deg i morgen», «Ingen liker deg innbilske drittunge», samt «Blogghore», «Stygga», «Taper» og «PR-kåte faen» var bare noe av det som møtte henne i kommentarfeltene hver dag.

– Det var helt jævlig, sier Emilie om den daværende situasjonen.

Ble paranoid

I tillegg ble det opprettet ulike Facebook-grupper, blant annet «Boikott voe.blogg.no» som fikk 30.000 følgere.

Begeret rant over da hun merket at ting ble annerledes i hjembyen Hønefoss.

– Jeg følte at jeg ikke ble så godt likt her, og jeg leste stygge kommentarer som bekreftet det jeg følte, og da var det ikke gøy lenger. Jeg var paranoid og jeg fant ingen glede ved å blogge. Da var det bare å slutte, tilføyer 18-åringen.

Velger å overse kommentarene

TV-aktuelle Sophie Elise Isachsen (19) har også en del erfaringer med negative kommentarer på bloggen. Hennes måte å takle det på er å overse det totalt.

– For å beskytte meg mot negativ drittslenging, prøver jeg å tenke at så lenge jeg ikke ser det så finnes det ikke. Det burde egentlig alle gjøre, sier hun i «Bloggerne».

Frykter ny bloggsmell

«Voe» la ned bloggen sin i starten av januar 2011, men savnet ble for stort. Tre måneder etter var hun tilbake på blogglistene.

Overfor tv2.no har hun uttalt at hun frykter en ny bloggsmell, men forsikrer at hun tar sine forholdsregler og at hun på nåværende tidspunkt trives med å blogge.

– Jeg har blitt flinkere til å blogge mindre. Det var et styr før, da jeg skulle blogge tre til fem innlegg om dagen. Nå tenker jeg at det holder med ett. Også har jeg generelt blitt mer fornøyd med innleggene, det klarte jeg ikke før, fortalte hun på premierefesten til «Bloggerne».

«Bloggerne» med Emilie Nereng, Sophie Elise Isachsen, Suzanne Aabel og Marna Haugen ser du på TV 2-Bliss søndag kl. 20.00.