FORNØYD: Aksel Lund Svindal knyttet neven etter målgang. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
FORNØYD: Aksel Lund Svindal knyttet neven etter målgang. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

- Dette er det eneste troféet Aksel mangler

Aksel Lund Svindal avsluttet fenomenalt i Kitzbühel, men måtte se seg slått av Hannes Reichelt i utforklassikeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kitzbühel (TV 2 Sporten): En fantastisk avslutning av Aksel Lund Svindal sørget for at nordmannen kunne juble over ledelse da han kjørte over målstreken, 13 hundredeler foran Bode Miller. 

Det holdt likevel ikke for Lund Svindal som kan takke en dårlig start på løpet for at han ikke klarte å vinne sitt første utforrenn i Kitzbühel og den legendariske Hahnenkamm-løypa.

– Jeg rotet det til

Selv om andreplassen er karrierens beste i  utfor i den fryktede Kitzbühel-traseén, innrømmer Lund Svindal overfor TV 2 Sporten at det var surt at seieren glapp.

- Jeg er fornøyd med andreplass, men det er selvfølgelig surt at det ikke holdt inn. Faktisk så kjente jeg at jeg var nervøs, og måtte kjøre bedre for å vinne. Det var fortjent at Reichelt tok det, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten kort tid etter andreplassen i Kitzbühel.

VINNEREN: Hannes Reichelt gjorde færrest feil og kunne juble over seier i Kitzbühel. FOTO: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
VINNEREN: Hannes Reichelt gjorde færrest feil og kunne juble over seier i Kitzbühel. FOTO: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

- Hva tenkte du da Reichelt nærmet seg mål?

- Jeg skjønte allerede før han krysset målstreken at han kom til å vinne. Jeg snublet litt i toppen og tapte to-tre tideler på et parti jeg egentlig skal hente inn ti hundredeler. Når han klarte det tredje partiet såpass bra forstod jeg at han omtrent måtte bomme for å ikke vinne. Det er litt surt, fordi jeg føler at jeg selv rotet det til. Men som sagt, en andreplass er bra det og, svarer Lund Svindal.

Hannes Reichelt leverte et bunnsolid løp fra start til mål, ledet med halvsekundet midtveis, og klarte å holde ledelsen til tross for nordmannens sterke avslutning.

I mål skilte det 21 hundredeler i favør av Reichelt, som sikret den første østerrikske seieren siden 2004.

- Det eneste troféet han mangler
TV 2 Sportens alpinekspert Lars Elton Myhre mener seieren i Kitzbühel-utforren nærmest er det eneste Lund Svindal nå mangler i troféskapet.

- Aksel har blitt nummer fem og ni her tidligere, og blir nå nummer to. Det samme gjelder for Wenger, der han tok tredjeplassen i utforrennet. Han har tatt store steg som utforløper, poengterer Elton Myhre overfor TV 2 Sporten, før han legger til:

- Det er helt fantastisk å komme på pallen her i Kitzbühel-utforrennet. Men en seier i utfor i Kitzbühel, VM og OL er nesten på lik linje. Derfor mener jeg at Aksel snart fortjener en seier her i Kitzbühel med tanke på den karrieren han har hatt. Det er det eneste troféet han nå mangler, fastslår alpineksperten.

I likhet med Lund Svindal selv sier Elton Myhre at den etterlengtede seieren glapp i toppartiet.

Reichelt gjennomførte et superteknisk nær perfekt renn. Aksel tok litt for liten risiko i starten, og det førte til at det kun ble andreplass på ham i dag, oppsummerer Lars Elton Myhre.

Lå sekundet bak
På toppen var de fleste raskere enn Aksel Lund Svindal.

Etter fire mellomtider var Lund Svindal over sekundet bak Miller, men det er i avslutningen av løpet at 29-åringen trives best i den noe modererte Kitzbühel-bakken.

Det var imidlertid ikke nok.

Kjetil Jansrud kjørte også et godt løp og var 87 hundredeler dårligere enn Aksel Lund Svindal. Han så imidlertid ikke helt fornøyd ut i målområdet, med det som ble en åttendeplass.

- Resultatmessig er jeg ikke der jeg vil være. Men jeg får litt det jeg fortjener. Jeg føler at jeg kjører bra på toppen og følger planen, men så drar jeg meg litt ned i løssnøen og det koster tid på det flate partiet, oppsummerer Jansrud etter innsatsen i utforklassikeren.

Resultater, utfor, Kitzbühel:

 1. Hannes Reichelt 2:03,38
2. Aksel Lund Svindal + 0,21
3. Bode Miller + 0,34
4. Adrien Theaux + 0,66
5. Christof Innerhofer + 0,77

...

8. Kjetil Jansrud + 1,08

* Aleksander Aamodt Kilde debuterte i Kitzbühel med start nummer 53, men han kjørte «gjennom» en port og ble dermed disket.