Julie (15) rørte salen med sang om mobbing

Se videoen som får Mia Gundersen til å tørke tårene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få øyne var tørre da Julie Stokke (15) var ferdig med sin «Norske Talenter»-audition. 

15-åringen fra Lundamo ved Trondheim fremførte en egenkomponert låt om mobbing foran de fire dommerne, som lot seg rive med av den sterke teksten. 

Mia Gundersen måtte tørke tårene underveis i sangen, og hun proklamerte sin kjærlighet til deltakeren da siste strofe var sunget.

– Julie, du har en stemme som rett og slett går inn i hjertet. Jeg elsker deg! utbrøt hun. 

Se Julies audition og dommernes tilbakemeldinger i videoen ovenfor!

– Deilig å høre deg synge

Også Gundersens kollega Omer Bhatti lot seg imponere av tenåringens såre vise.

– Dette var veldig fint å høre på. Jeg synes det var deilig å høre deg synge og i sin helhet synes jeg dette var veldig bra, mente han.

Julie forteller til TV 2 at tilbakemeldingene kom overraskende på.

– Jeg ble sjokkert! Jeg forventet ikke at de skulle sette så stor pris på det. Jeg ble jo så glad at jeg måtte felle en tåre selv. Det var spesielt rørende å se at Mia begynte å gråte, sier 15-åringen. 

– Ubeskrivelig smerte

Sangen «Bully is the pain» ble skrevet om et tema som står Julie nært. Den ble skrevet til en venninne, men handler også om hennes eget forhold til mobbing.

– Den handler om hvordan det føles. Jeg har blitt mobbet selv. Når jeg blir utsatt for mobbing prøver jeg å tenke «jaja, shit, de er bare sjalu» eller «de vil bare ha oppmerksomhet for et eller annet». Mobbing er smerte. Det er en ubeskrivelig smerte. Jeg kan ikke gjøre så mye med det. Når de vil være ekle får de være det, sier hun åpenhjertig i programmet. 

Hun forteller til TV 2 at musikken hjelper henne takle opp- og nedturer i livet.

– Det er alt jeg har lyst til, å få ut følelsene mine gjennom sang og musikk. Hvis jeg er lei meg kan jeg sette meg ned og skrive en sang om hvordan det er. Hvis jeg er glad kan jeg skrive om det. Jeg skriver veldig mye sanger, og jeg føler at det gir meg ro.

Blir fortsatt mobbet

Den ærlige deltakeren innrømmer at hun fortsatt sliter med mobbingen, selv om den ikke er like ille som den en gang var. Nå håper hun TV-deltakelsen ikke kaster bensin på bålet.

– Jeg håper folk skjønner at jeg ikke gjør dette for å få oppmerksomhet. Dette er noe jeg liker å gjøre, og det håper jeg folk aksepterer. 

– Hva vil du si til andre som opplever mobbing?

– Ikke gi opp! Jeg trodde aldri jeg skulle komme ut av det selv, men alt ordner seg til slutt. Det er i motbakker det går oppover, avslutter 15-åringen.