OPERERT: Anders Bastiansen ble torsdag operert for en prolaps i ryggen. Inngrepet skal ha vært vellykket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPERERT: Anders Bastiansen ble torsdag operert for en prolaps i ryggen. Inngrepet skal ha vært vellykket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Fortsatt håp om at Bastiansen rekker OL

Färjestad-profilen ble operert for ryggprolaps torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Örnsköldsvik (TV 2): Anders Bastiansen bekrefter overfor TV 2 sent torsdag kveld at inngrepet var vellykket.

- Operasjonen har gått bra! Så får vi se mer i morgen, jeg vet ikke noe mer om OL enda, melder veteranen i en SMS til TV 2.

Ishockeylandslagets lege Ole Fosse bekrefter at legene er fornøyde med dagens inngrep.

- Operasjonen har gått fint og var vellykket. Basse har det bra. Skal snart han begynne gjenopptrening. Fortsatt håp om at han kan rekke OL, men det er ikke mulig å si dette med sikkerhet per i dag, forteller Fosse til TV 2.

Modo-duoen Per-Åge Skrøder og Kristian Forsberg håper landslagskollegaen blir klar til OL.

- Det er kjipt med Basse, vi mister kanskje verdens beste til å skjerme pucken. Han er flink til å bruke rumpa si, den er ganske stor så, smiler Forsberg.

Verken Skrøder eller Forsberg utmerket seg da Modo tapte 1-3 for Växsjö i torsdagens runde i den svenske hockeyligaen.

Skuffende forestilling

- Vi kommer ikke opp på det nivået vi skal og har egentlig slitt på hjemmebane i hele år, sier Skrøder til TV 2 etter kampen i Nord-Sverige.

35-åringen var relativt anonym i de minuttene han fikk, men som vanlig sentral i vertenes power play - som riktignok var under pari og uten uttelling i samtlige fire.

Heller ikke OL-klare Forsberg var fornøyd. 

- Det var vel ingen kjempebra dag på jobben, føler jeg. Følte meg ganske sliten etter et par tøffe bortekamper og lang reisedag, forteller Forsberg i Modo-garderoben.

Tvilsom annullering

Matchen var jevnspilt, men de hvitkledde gjestene tok ledelsen to ganger og selv om Modo hadde en puck i nettet midtveis i tredje periode - tvilsomt annullert for angrep på keeper etter en flere minutter lang diskusjon mellom dommerne - klarte aldri Modo å svare.

I det sluttsignalet gikk satte Liam Reddox inn 1-3 i tomt bur.

- Jeg skjønte ikke hvorfor det ikke skulle vært mål egentlig, de trykker spillerne våre inn i keepern deres, også blåses det for at vi forstyrrer keeper. Jeg var helt sikker på at det var mål, sier Forsberg.

- Han som trykker den inn sier at pucken ligger fri. Det er sikkert vanskelig for dommeren å se situasjonen, men vi skulle gjerne hatt målet på en tung dag som denne, sier Skrøder.

Modo-veteranen og lagkamerat Forsberg er hvert fall friske og raske, og klare for OL - det er godt nytt for Roy Johansen.

- Det har føltes ganske bra noen uker nå. Har spilt helt greit, det er alltid noen småskader, men ingenting å bekymre seg over, sier Skrøder.

Tollefsen tilbake for Färjestad

Flere OL-aktuelle nordmenn var i aksjon i SHL torsdag kveld. Frölunda slo AIK 4-1, og både Mattis Olimb og Mats Rosseli Olsen noterte seg for målgivende pasninger.

Färjestad rotet derimot bort en 3-2-ledelse like før slutt, og tapte 3-4 etter forlengning hjemme mot HV71.

Ole-Kristian Tollefsen var tilbake på isen etter et avbrekk med en betent albue, og Norges kaptein var utvist 2+2 etter håndgemeng da HV71 scoret det avgjørende målet i Karlstad.