TAR FARVEL: Juan Mata kan vinke farvel til Chelsea-fansen og si hallo til Old Trafford-publikummet. (AP Photo/Julio Cortez, File)
TAR FARVEL: Juan Mata kan vinke farvel til Chelsea-fansen og si hallo til Old Trafford-publikummet. (AP Photo/Julio Cortez, File)

– Mata får forlate Chelsea

Det bekreftet José Mourinho på en pressekonferanse fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-manager, José Mourinho, bekreftet på fredagens pressekonferanse at Juan Mata får lov til å ha medisinsk test hos Manchester United og gå i samtaler med klubben.

– Ting går i riktig retning. Før eller senere blir han klar. Jeg mener han fremdeles kunne vært en viktig spiller for oss, men vi må ha respekt for at han vil bort, sa han.

– Jeg synes denne klubben er spesiell, og denne klubben bryr seg om mennesker. Denne klubben har respekt for spillere, spesielt de som har skrevet historie her, og Juan er en av disse. 

25-åringen, som har blitt kåret til årets spiller i Chelsea de to siste sesongene, har fått lite spilletid etter at Mourinho tok over klubben i sommer. Portugiseren har ikke lagt skjul på at han foretrekker Oscar i 10'er-rollen. 

– Mata er en fantastisk spiller. Selv om han ikke har spilt så mye for oss, kunne han fremdeles vært en viktig spiller, mener portugiseren.

– Jeg spurte om han syntes det var greit å forlate Chelsea, og han sa ja. 

Flere har reagert på at Chelsea velger å selge til en rival, men det er ikke Mourinho enig i.

– Selv om mange klubber og managere synes det er rart å selge til en rival, spesielt en i samme land, tenker vi annerledes. Spillere fortjener respekt og å være glad,

– Vi er ikke redd for at han skal gjøre det bra i United. Vi ønsker han alt det beste, sier han og legger til at også budet fra Manchester United var av den respektable typen.

– Det er et godt bud, men jeg vil ikke gå i detalj. Det er et bud med respekt for oss og verdien på spilleren. Det gir oss muligheten til å hente en annen spiller, for det trenger vi.

Ifølge ryktene skal overgangssummen ligge på rundt 370 millioner kroner.