Berget er klar for Cardiff

– Etter min mening den beste og mest intelligente angrepsspilleren i Norge.

Jo Inge Berget var ikke tilstede på fredagens pressekonferanse før FA Cup-oppgjøret mot Bolton, men Ole Gunnar Solskjær kunne bekrefte at nordmannen er klar for klubben etter å ha signert under på en kontrakt i morges. 23-åringen bestod den medisinske testen torsdag.

Solskjær, som kjenner Berget godt fra Molde, var naturligfull av lovvord.

– Jo Inge er en veldig intelligent fotballspiller, som jeg er glad i på grunn av måten han spiller fotball på. Nå har han tatt steget opp i troppen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, og jeg vet at han blir der lenge. 

– Etter min mening er han det mest intelligente og beste angrepsspilleren i Norge, sier han. 

Til klubb-TV sier Berget at drømmen hans nå er oppfyltog at han kommer til et lag og en trener han kjenner.

– Jeg avsluttet sesongen i november, så jeg ser frem til å komme i gang igjen, sa Berget.

Før pressekonferansen startet ble det fleipet blant de oppmøtte om at Cardiff ikke hadde signert en nordmann på flere dager nå.

Bare noen minutter senere ble Berget bekreftet klar for klubben, noe Mirror ikke kunne la være å spøke med.

Forstår skepsisen
Berget blir med dette den tredje nordmannen i den walisiske klubben. Fra før har Solskjær altså hentet Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli.

Cardiff-manageren sier han har tenkt lenge på å hente norske spillere til klubben, og at han forstår skepsisen, men føler seg likevel hundre prosent sikker på at de vil prestere.

FORSVARTE KJØPENE: Ole Gunnar Solskjær måtte forsvare hentingen av så mange nordmenn til Premier League. Foto: TV 2.
FORSVARTE KJØPENE: Ole Gunnar Solskjær måtte forsvare hentingen av så mange nordmenn til Premier League. Foto: TV 2.

– Disse tre er jeg hundre prosent sikker på at kan spille i Premier League. Det er ikke Mats, Magnus og Jo Inge som skal berge plassen vår i Premier League. De er her for fremtiden, og for å gradvis spille seg inn. 

– Men neste uke vil jeg prøve å hente noen spillere med Premier League-erfaring, sier han.

Vinn-vinn-situasjon
Solskjær bekrefter også at flere agenter har tatt kontakt i håp om å selge Cardiff spillere.

– Noen agenter og klubber tror vi har x antall penger. Men vi har hentet inn tre landslagsspillere til en billig pris. De har ikke spilt i Premier League, men de er landslagsspillere. Jeg kjenner dem fra før. Det er mange jeg vil ha og har sett på, men prislappen er ikke realistisk.

– Spillere kan ikke bare velge hvor de drar. Noen velger å ikke komme til Cardiff. Noen vil ha større ting. De norske, Mats og Magnus, jeg vet at de er kapable. Jo Inge er litt mer et langtidsprosjekt. Det koster ikke penger nesten. Det er en vinn-vinn-situasjon med en topp angrepsspiller, mener Solskjær.

RYKTES TIL CARDIFF: Wilfried Zaha ryktes på lån ut sesongen fra Manchester United. Foto: Scanpix.
RYKTES TIL CARDIFF: Wilfried Zaha ryktes på lån ut sesongen fra Manchester United. Foto: Scanpix.

Ingen Zaha
En av disse kan være Wilfried Zaha, som ryktes å komme på lån fra Manchester United ut sesongen.

– Du må spørre Manchester United. Han er Manchester United-spiller. Jeg kan ikke kommentere rundt spillere som ikke er Cardiff-spillere. Ingenting har blitt konkludert, sier den tidligere United-spissen og bekrefter at Zaha ikke er på noen medisinsk test heller.

I tillegg kan nordmannen fortelle at de har lagt inn bud på et par spillere til. En av disse skal være Wigan Athletics Ivan Ramis.

Håper på opptur mot gamleklubben
Før Solskjær kom skulle tidligere Bolton-spiller, Kevin McNaughton, snakke med media.

– Stemningen i leiren er god, men det er ikke en ideell situasjon vi befinner oss i. Forskjellen på Championship og Premier League er stor. Vi vet at noen gode resultater kan få oss ut av dette, sier McNaughton.

Han er glad for at Solskjær har kommet inn fordi det gir spillere som han en ny sjanse. McNaughton var lånt ut til Bolton frem til januar, og spilte sin første kamp mot Arsenal med den norske manageren på tribunen. 

Og han kan fremdeles avsløre at det ikke har blitt kastet noen hårfønere ennå.

 

– Det er tidlige dager ennå, smiler han.