Politiet fikk drapsmelding om Vibeche (48) 

Drapsalarm utløste væpnet aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede tidlig om morgenen torsdag i forrige uke hadde politiet informasjon om at det hadde skjedd et drap i en leilighet i Trondheim sentrum.

Det var samboeren til 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen som kontaktet politiet med opplysning om at hun var drept, ifølge dokumenter TV 2 har fått tilgang til.

Til media sa politiet at de hadde mottatt en bekymringsmelding, som gikk ut på at samboeren fryktet at det hadde tilstøtt Vibeche noe.

Meldingen førte til at det ble iverksatt en væpnet politiaksjon, og på åstedet ble det funnet store mengder blod, som styrket mistanken om at det hadde skjedd et drap. 

Det ble imidlertid ikke funnet noe drapsoffer. Det ble derfor gjennomført omfattende søk i Trondheim sentrum – med særlig fokus på Nidelva.

Kriminell handling

På dette tidspunktet opplyste politiet at mye tydet på at det hadde skjedd en kriminell handling, men de ville ikke bekrefte mistanke om drap.

Sammen med flere andre vitner ble den 51 år gamle samboeren avhørt. To av vitnene fikk etter hvert status som siktet i saken. Siktelsen lød på legemsbeskadigelse.

Gjennombruddet i etterforskningen kom neste dag, fredag, da en av de siktede, en 34 år gammel kvinne, i avhør forklarte at Vibeche var blitt drept. 

I forklaringen ble det også opplyst at den drepte kvinnen var fraktet til Marinen – et sted ved Nidelva – hvor hun var blitt dumpet i eller ved elva.

Fjernet spor

Et annet vitne erkjente at han hadde vært tilstede i leiligheten, og at han etter hvert innså at Vibeche var drept. 

Det samme vitnet opplyste at Vibeches samboer hadde vasket på soverommet i leiligheten, og at også andre tilstedeværende hadde bidratt til å fjerne spor. 

Politiet ønsker ikke å kommentere den informasjonen fra etterforskningen som TV 2 har fått tilgang til.

Fire siktet

Det var disse avhørene som førte til at politiet fredag ettermiddag opplyste at siktelsene mot en mann og en kvinne var endret fra legemsbeskadigelse til forsettlig drap. 

Samtidig ble to vitner i saken, blant annet samboeren til Vibeche, siktet for bevisforspillelse.

Onsdag ettermiddag ble Vibeche funnet død i nedre del av Nidelva. Av hensyn til etterforskningen har politiet ikke villet opplyse noe om dødsårsaken.

Løslatt

De to drapssiktede ble lørdag varetektfengslet i fire uker, mens de to som er siktet for å ha ødelagt bevis ble fengslet i to uker. 

Lagmannsretten reduserte fengslingstiden for den ene av dem til, en 39 år gammel mann, til en uke. 

Varetektstiden for 39-åringen gikk ut i dag, og han ble løslatt uten begjæring om forlenget fengsling,  fordi politiet ikke lenger mener det er bevisforspillelsesfare for hans vedkommende. 

Siktelsene opprettholdes for alle de fire som er siktet i saken.