Northug-utfordrer meldt OL-klar

Friskmeldt Johan Olsson skal skaffe Sverige edelt metall i langrennsløypen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seiser Alm, Italia (TV 2): - Jeg er ikke helt bra, men kan iallfall gå lange rolige skiturer. Men, jeg måtte jo dra hit, jeg har egentlig ikke noe valg hvis jeg skal til Sotsji;  jeg er avhengig av akklimatisering  i høyden før OL, Det sa Sveriges gullhåp i langrenn, Johan  Olsson, da TV 2 møtte svensken som kom til Seiser Alm torsdag kveld.

Verdensmesteren på 50 km har i over to uker slitt med en skade i baken, og det har vært usikkerhet om Olsson skulle rekke OL i Sotsji.

Svenskene har valgt å legge sine siste forberedelser til samme plassen som Norge.

Johan Olsson har slitt mye med sykdom og skader i karrieren og har gått få skirenn, men flere av de meget gode løp. Men svensken i toppform er en vinnerkandidat på flere distanser i OL.

Olsson selv mener at trening på rulleskimølle reddet karrieren hans. Det  begynte han  med  etter at han fikk prolaps i nakken for få år siden etter ensidig staketrening på rulleski med tanke på vinne Vasaloppet. - Litt tur i uturen, men helt avgjørende for min framgang.

- Jeg håper jo at jeg skal rekke å komme i toppform til OL, men jeg vet jo ikke. Jeg har de siste dagene trent inne på rulleskimølle hjemme i Östersund, og har hatt god medisinsk oppfølging, men det får jeg også her, forklarer Olsson.