KONGELIG FORLOVELSE? Svenskene venter i spenning på en snarlig forlovelse mellom prins Carl Philip og Sofia. Foto: FameFlynet.
KONGELIG FORLOVELSE? Svenskene venter i spenning på en snarlig forlovelse mellom prins Carl Philip og Sofia. Foto: FameFlynet.

Svenskene etterlyser nytt kongelig bryllup

– Det er nå eller aldri.

19. juni 2010 giftet kronprinsesse Victoria seg med Daniel Westling, og i februar 2012 ble de foreldre for første gang da lille Estelle kom til verden. Prinsesse Madeleine giftet seg med  Christopher O'Neill i juni i fjor, og i høst ble det kjent at de venter sitt første barn i mars 2014. 

Venter på bryllup

Nå håper det svenske folk på nok et kongelig bryllup.

Lenge har det nemlig vært ventet en forlovelse mellom prins Carl Philip og hans kjæreste Sofia Hellqvist.

Ifølge svenskenes hoffreporter og kongehusekspert Johan T. Lindwall trodde de attpåtil at paret ville komme til å forlove seg før prinsesse Madeleine.

– De fleste rundt kongefamilien hadde forventet at prins Carl Philip og Sofia Hellqvist i 2012 skulle bli de neste til å forlove seg, skrev Johan T. Lindwall i avisa Expressen i 2012.

Prins Carl Philip har vært sammen med Sofia Hellqvist siden 2009. Prins Carl Philips kjæreste har fått mye omtale i mediene for sin utsvevende fortid som Paradise Hotel-deltager og nakenmodell, men den siste tiden er hun i høyeste grad blitt tatt inn i varmen hos den svenske kongefamilien.

– Nå eller aldri

GODKJENT: Sofia Hellqvist har lenge vært inne i varmen i den svenske kongefamilien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GODKJENT: Sofia Hellqvist har lenge vært inne i varmen i den svenske kongefamilien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Dermed venter svenskene nå kun på en kongelig forlovelse mellom de to turtelduene.

– Sofia Hellqvist har tatt steget inn i kongefamilien og nå venter forlovelse? Det er vel nå eller aldri, skriver den svenske hoffreporteren Åsa Bönnelyche i Svensk Damtidning tirsdag.

– Det svenske folket får mest sannsynlig være vitne til en snarlig forlovelse mellom prins Carl Philip og Sofia Hellqvist, fortsetter hun.

Videre skriver hun at om alt går som det burde gå, kan vi vente oss nyhet om både bryllup og barn i løpet av året.

– Carl Philip fyller 35 i mai, udnerstreker hun.

Også kommentarfeltet vitner om at det svenske folk håper på snarlig bryllup.

– Håper virkelig på en forlovelse snart, er det en som skriver.

– Bryllup til sommeren? 

Hun begunner også etterlysningen med at paret lenge har bodd sammen ved Djurgården, og at det er ingenting som hindrer paret i å inngå forlovelse.

– Tenk så herlig med et nytt bryllup med kongelig glans - kanskje får vi til og med se prins Carl Philip og Sofia gifte seg i en kirke i Älvdalen? Blir det kongelig bryllup på Sofias slekt til sommeren, undrer hoffreporteren.

– Kan være hemmelig forlovet

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland tror en forlovelse mellom Carl Philip og Sofia kan komme når som helst.

– For alt vi vet kan de to være hemmelig forlovet allerede. Uansett behandles  Sofia i dag i kraft av å være Carl Philips samboer som et medlem av familien - bare ikke ved offisielle anledninger. Sofia var således med da hele familien Bernadotte var på skiferie i Alpene på nyåret, sier Totland.

– Fremdeles er det en viss polarisering i opinionen i forhold til Sofia grunnet hennes fortid som glamourmodell. Men jeg tror de aller fleste svensker har innsett at hun er Carl Philips store kjærlighet og unner ham å være lykkelig . Dessuten er jo Sofia påfallende lik dronning Silvia i yngre dager, legger han til.