Sjakk-Carlsen vil lære av møte med Bill Gates

– Han gjør bedre veldedighet enn alle regjeringer, sier Magnus Carlsen til TV 2.

Magnus Carlsen er snart klar for sjakk på toppnivå igjen. Nordmannen har ikke spilt turnering siden VM-triumfen i november.

Fredag gjester han TV-programmet Skavlan (NRK og SVT). Dit kommer også den søkkrike filantropen og gründeren Bill Gates.

- Jeg fikk høre at Bill Gates skulle på Skavlan, og det tenkte jeg ville være en kar det var morsomt å snakke med, sier Carlsen til TV 2.

– Hvorfor?

- En ting er Microsoft. En annen ting er veldedighetsarbeidet hans, som han gjør så fantastisk mye bedre og effektivt enn alle regjeringer rundt omkring i verden. Det er det jeg synes er virkelig beundringsverdig. 

– Til inspirasjon for deg?

- På sikt, ja. Foreløpig er jeg ikke så veldig involvert i å løse verdensproblemer selv, men jeg er en del av «First Move» i USA for å få sjakk inn i skolen. Om det ikke løser verdensproblemer, så tror jeg i hvert fall det kan bidra til litt bedre læringsforhold.

I turnering med Anand

Onsdag 29. januar starter Zürich Chess Challenge 2014. Stjernemøtet avsluttes 4. februar, og feltet skal spille både vanlig sjakk og hurtigsjakk.

Carlsen støter blant annet på mannen han utspilte i VM, inderen Viswanathan Anand.

De andre deltakerne er Levon Aronian, Hikura Nakamura, Fabiano Caruana og Boris Gelfand. Ingen av spillerne er utenfor topp-10-listen på verdensrankingen.

På Idrettsgallaen nylig dro Magnus Carlsen med seg flere priser. (©NTB/TV 2 Sporten)