Artist og låtskriver Thom Hell (36) kom fredag ut med sin sjette plate, som har fått den treffende tittelen «Six».

Hell er samtidig aktuell med musikken til den kommende TV 2-dramaserien «Det tredje øyet», hvor én av låtene - «Take me over» - har både tekst og sang. 

– I hovedsak ble jeg bedt om å lage instrumentalmusikk til serien, men så tenkte jeg at det ikke skader å skrive en låt som kanskje kan brukes som vignett eller under rulleteksten. Jeg snakket med Kyrre Haugen Sydness, som spiller hovedrollen, og han fortalte om serien. Jeg skrev låta uti fra det, sier Hell til tv2.no.

Musikkvideo

I samarbeid med TV 2 ble musikkvideoen laget til «Take me over», og Hell er glad over at han fikk muligheten til å lage musikkvideoen.

– Jeg har aldri spilt inn en musikkvideo med så mange folk før. Det er veldig kult at TV 2 stilte opp med fult crew på 10-12 personer og ville lage musikkvideo. Det har ikke jeg råd til å gjøre. Det er bra for meg, og det er bra for TV 2, så det ble på en måte to fluer i én smekk.

Den rykende ferske musikkvideoen til «Take me over» kan du se øverst i saken.

SPELLEMANNVINNER: Thom Hell ble tildelt Spellemannprisen i klassen Årets populærkomponist i 2008. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SPELLEMANNVINNER: Thom Hell ble tildelt Spellemannprisen i klassen Årets populærkomponist i 2008. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Jeg burde kanskje ha puttet «Take me over» på skiva som kom ut nå, men den er såpass annerledes i lydbildet og den står litt for seg selv som en egen singel, egentlig.

– Alltid vært glad i filmmusikk

Hell forteller videre at arbeidet med «Det tredje øyet»-musikken kan ha satt et ubevisst preg på «Six».

– Det har nok ligget i bakhodet at jeg har jobbet med musikken til «Det tredje øyet». Den nye skiva har lange instrumentalpartier og kanskje ikke så mange, vanlige treminutterslåter. Jeg har alltid vært glad i filmmusikk.

«Six» har blitt godt mottatt av musikkritikere og er blant annet belønnet med fem øyner på terningen av både Dagbladet og Aftenposten. Hell kan røpe at platen ble spilt inn i løpet av to sommerferier i idylliske omgivelser i Kristiansand.

– Den ble spilt inn over to sommere. Jeg har blitt far, så jeg kan ikke være borte i en måned og spille inn plate. Den ble spilt inn på Odderøya, og det er fint sted å være, sier Thom Hell.

Traileren til «Det tredje øyet» ser du nedenfor.