KLAR FOR SOTSJI: Lolo Jones skifter ut løpebane  med is og snø.
KLAR FOR SOTSJI: Lolo Jones skifter ut løpebane  med is og snø.

Nå er «hekkejomfruen» tatt ut til Sotsji-OL

Lolo Jones mislyktes i to sommer-OL. Nå går hun for medalje i Sotsji.

Den amerikanske sprintstjernen har tidligere deltatt i sommer-OL både i Beijing og London. 

I Beijing var hun på vei mot medalje da hun snublet i den nest siste hekken. Dermed røk drømmen om OL-medalje.

Men nå har hun en ny sjanse - denne gangen i vinter-OL . For 31-åringen er tatt ut til det amerikanske boblandslaget for kvinner. Det bekrefter NBC.

Jones var en av fem som kjempet om de tre plassene som er tiltenkt de som skal dytte bobsleden. Men Jones er ikke den eneste tidligere sprinteren som ble tatt ut. Også Lauryn Williams, som vant sølv på 100 meter under Athen-OL i 2004, skal være med på laget. De to skal dytte sleden sammen med den mer rutinerte Aja Evans.

Ble invitert på trening
Bob-eventyret til den kjente hekkeløperen startet tilbake i 2012 da Jones forsøkte å glemme de dårlige resultatene hun leverte i London-OL.

Treneren for det amerikanske kvinnelaget i bob inviterte da Jones til å være med på en trening og tenkte det ville være inspirerende for de andre på laget  å ha en kjent olympisk personlighet med på trening.

Jones tenkte at det ville vært fint å få noe annet å tenke på enn de skuffende prestasjonene i London, og takket derfor ja til invitasjonen. 

Det tok ikke lang tid før hekkeløperen begynte å få sansen for lagatmosfæren i bob-miljøet. Og etter hvert ble treningsdagene lengre og lengre. Til slutt ble hun tatt inn på det amerikanske kvinnelandslaget og begynte dermed å konkurrere internasjonalt.

Nå er hun klar for å representere USA i vinter-OL.

Sparer seg
Lolo Jones fikk mye oppmerksomhet i forkant av sommer-OL i London da hun åpenhjertig fortalte om at hun var jomfru og hvor vanskelig det var.

Jones har av religiøse årsaker valgt å avstå fra sex frem til hun gifter seg.

– Denne reisen har vært vanskelig. Det er det vanskeligste jeg har gjort i livet mitt. Vanskeligere enn å trene til OL. Å være jomfru er vanskeligere enn å studere til college, sa hun da. 

31-åringen er ingen hvem som helst i USA. Blant de amerikanske OL-deltakerne er det bare snowboarder Shaun White og hockeyspiller Patrick Kane som har flere følgere på Twitter. Hele 372 000 følger Jones' oppdateringer på nettstedet.

I AKSJON: Lolo Jones (t.v) går for gull i Sotsji. (AP Photo/Rick Bowmer)
I AKSJON: Lolo Jones (t.v) går for gull i Sotsji. (AP Photo/Rick Bowmer)