TIL RUSSLAND: Anne Line Gjersem kan nå vende blikket mot Sotsji og Iceberg isarena.    REUTERS/Laszlo Balogh.
TIL RUSSLAND: Anne Line Gjersem kan nå vende blikket mot Sotsji og Iceberg isarena. REUTERS/Laszlo Balogh.

Første norske kunstløper i OL på 50 år

– Hele kroppen min rister, sier Anne Line Gjersem, som fikk billett til OL mandag. 

For første gang siden 1964 sender Norge en kunstløper til OL. Anne Line Gjersem fikk billett til Sotsji mandag.

20-åringen var med på listen over de siste utøverne som fikk klarsignal fra Olympiatoppen. Det har vært usikkert om Gjersem ville få plass, men mandag fikk hun gladmeldingen.

– Jeg er utrolig glad og lykkelig. Hele kroppen min rister. Det er helt fantastisk følelsen jeg har nå, sier Gjersem. 

– Dette betyr alt for meg. Jeg har jobbet mot OL i flere år. Jeg har satt inn alle min krefter på å komme dit jeg er i dag, så jeg er utrolig glad for at jeg får denne muligheten, fortsetter hun.  

– Kunstløp er en stor idrett i olympisk sammenheng, og Norge har ikke vært med på 50 år. Endelig har vi en utøver som har greid kravene som gjør at hun er kvalifisert, og hun er også en ung utøver, sier sportssjef Øystein Haugen i Norges Skøyteforbund til NTB.

Sist gang Norge stilte med kunstløpere i OL, var i østerrikske Innsbruck i 1964. Da deltok Anne Karin Dehle og Berit Unn Johansen. De ble henholdsvis nummer 28 og 30.

Gjersem sikret Norge en kvoteplass i OL under et stevne i Tyskland i fjor høst, men måtte vente helt til mandag før hun ble belønnet med OL-plass. Hønefoss-jenta, som konkurrerer for Asker, endte på 19.-plass i EM i Budapest sist uke. (©NTB/TV 2 Sporten)