Solskjærs menn fikk bank av City

Cardiff rystet Manchester City, men de lyseblå viste klasseforskjellen mellom lagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Cardiff 4-2

Etihad/Bergen (TV 2): Ole Gunnar Solskjærs Cardiff klarte ikke å ryste Manchester City nok til å ta med seg poeng fra Etihad. Craig Noones utligning i den første omgangen ga waliserne håp, men klasseforskjellen på lagene var tydelig. 

Scoringer av Yaya Touré og Sergio Agüero like før full tid illustrerte akkurat det. City vant til slutt 4-2 og holder tritt med ligaleder Arsenal. 

Mentaliteten må endres
Solskjær var ikke fornøyd med hvordan Cardiff startet kampen.

– Starten i dag var ikke bra. Mentaliteten der må endre seg. Spillerne må ha tro på at de kan komme hit og spille fotball de også. Vi trenger ikke vente på at de scorer. Det gjorde vi i dag. Vi kunne ligget under med to eller tre før de scoret også. Det var en dårlig start, sier Solskjær til TV 2.

Kristiansunderen lot seg imidlertid glede av spillet til Cardiff etter scoringen. Etter kampen var han klar på at en ikke må dra til stadioner som Etihad med frykt for å tape.

– Det er ikke mange som forventer at vi skal ta med oss noe fra Manchester. Kanskje jeg var den som forventet mest, sier Solskjær.

– Vi må komme her og ha tro på at vi kan få til noe. Vi kan ikke akseptere nederlag før kampen starter, sier Solskjær.

– Dere ligger sist på tabellen akkurat nå. Hvordan er det å være ansvarlig for en klubb som ligger nederst?

– Jeg har vært ansvarlig for Molde og vært nederst ganske lenge i 2013, så det er ikke i januar det blir avgjort. Det er i mai vi skal være over og forhåpentligvis blant topp 15, sier Solskjær.

Nå venter Manchester United på Old Trafford i neste serierunde.

– Det gleder vi oss til, sier Solskjær.

City i hundre
Manuel Pellegrini kunne i motsetning til Solskjær se at hans mannskap fortsetter å levere på høyt, høyt nivå. Da Edin Dzeko satte inn kampens første mål, rundet City scoring nummer 100 for sesongen.

MÅL NUMMER 100: Edin Dzeko dyttet inn Manchester Citys mål nummer 100 for sesongen. AFP PHOTO/ANDREW YATES.
MÅL NUMMER 100: Edin Dzeko dyttet inn Manchester Citys mål nummer 100 for sesongen. AFP PHOTO/ANDREW YATES.

– Å score 103 mål på dette tidspunktet i sesongen er mye, men ikke enkelt å gjøre. Vi er veldig gode for øyeblikket. Vi prøver alltid å spille angrepsfotball, men også være balanserte. I dag scoret Cardiff to ganger, men de hadde ikke mange sjanser, sier City-manager Manuel Pellegrini til TV 2.

Presset Cardiff kapitulerte
Manchester City gikk ut i hundre og holdt på å få en ball i nettet før minuttet var ferdigspilt, men Ole Gunnar Solskjærs menn slapp med skrekken etter oppofrende forsvarsspill.

De lyseblå fortsatte å kaste folk i angrep mot et rystet Cardiff-lag. Drøyt ti minutter ut i kampen holdt midtstopper Ben Turner på å rote det til da han skulle stoppe et innlegg fra Jesús Navas. Heldigvis for midtstopperen var David Marshall mellom stengene på vakt.

Men så skjedde det som måtte skje. David Silva lekte seg inne i sekstenmeteren og serverte Edin Dzeko. Spissen fikk dyttet ballen over mållinjen til ledelse for City. Målet ble godkjent etter bruk av «Hawk eye».

Scoring var City nummer 100 denne sesongen.

Sjokk-utligning
Kampen fortsatt i samme spior. City rullet opp den ene muligheten etter den andre, men Cardiff tok mulighetene når de kom. Oppgjøret nærmet seg 30 minutter gammelt da Cardiff rystet et seiersvant Etihad-publikum.

På høyrekanten flikket Aron Gunnarson lekkert videre til Craig Noone. Han dro seg innover i banen og fintet bort Vincent Kompany. Iskald satte Noone ballen på i mål ved nærmeste stolpe - City virket rystet i det utligningen var et faktum.

Solskjær og co. fikk imidlertid ikke suge på karamellen så veldig lenge. Dzeko viste klasse bare tre minutter senere alene mot Cardiff-forsvaret. Ballen endte opp hos en fremadstormende Navas. Spanjolen dyttet enkelt City tilbake i ledelsen.

Silva nær scoring
City tok med seg en 2-1-ledelse inn i garderoben etter den første omgangen. Vertene fortsatte å styre kampen etter 15 minutters pust i bakken, men Cardiff kjempet som helter for å holde oppe håpet om poeng.

Det var likevel ikke like lett å holde følge med Citys teknikere. Timen var passert da Kolavrov fant Dzeko inne i feltet med en pasning langs bakken. Spissen la lekkert igjen til Silva, men den lille spanjolen klarte ikke å dytte ballen forbi Marshall i Cardiff-målet fra spiss vinkel.

City sto konstant høyt på banen - det åpnet for kontringsmuligheter for Cardiff. Det var nettopp på en kontring at Cardiff fikk sin første store sjanse i andreomgang. Målscorer Noone kom på skuddhold fra drøyt 16 meter, men Hart hadde god kontroll da han slo avslutningen til corner.

Yaya Touré og Agüero avgjorde
Men klasseforskjellen skulle gjøre seg gjeldende i sluttminuttene. Kvarteret før full tid satte Yaya Touré i gang en kontring på egen banehalvdel og stormet fremover. Fremme ved sekstenmeteren fikk spilte han vegg med innbytter Sergio Agüero. Enkelt og greit hamret Touré inn 3-1-ledelse.

Magnus Wolff Eikrem fikk et kvarter på banen i tapet mot Manchester City. Han fikk med seg en målgivende pasning da han slo corneren Frazier Campbell scoret på.
Magnus Wolff Eikrem fikk et kvarter på banen i tapet mot Manchester City. Han fikk med seg en målgivende pasning da han slo corneren Frazier Campbell scoret på.

Få strakser senere avfeiet City alt av tvil om hvor seieren skulle ende. Touré serverte lekkert til Agüero. Argentineren fintet Caulker og hamret inn 4-1.

Franzier Campbell fikk med seg et trøstemål på overtid da trillet inn en redusering på corner. Men det påvirket ikke mye.

City stormer videre etter 4-2-seier. Cardiff sliter på bunnen av Premier League.

Slik startet lagene:
Manchester City (4-4-2):  Joe Hart - Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Martín Demichelis, Aleksandar Kolarov - Jesús Navas, Yaya Touré, Javi Garcia, David Silva - Álvaro Negredo, Edin Dzeko
Cardiff (4-5-1): David Marshall - Kevin McNaughton, Steven Caulker (C), Ben Turner, Kévin Theophile-Catherine - Peter Whittingham, Gary Medel, Aron Gunnarsson, Jordon Mutch Craig Noone - Frazier Campbell.