VILLE STANSE MOBBING: Haileys mor fikk datteren til å posere med dette skiltet.
VILLE STANSE MOBBING: Haileys mor fikk datteren til å posere med dette skiltet.

Mamma skulle bare stanse datterens (13) nettmobbing

Det gikk ikke helt etter planen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da North Carolina-kvinnen Cara Schneider fant ut at datteren hennes Hailey (13) mobbet andre på nettet, ble hun rasende.

Samme kveld tvang Cara jenta til å holde opp et skilt mens hun tok bilder.

På skiltet stod det stod det at Hailey er både snill, omsorgsfull og smart, men...

«Jeg tok dårlige valg i sosiale medier. Som straff, selger jeg iPoden min og skal donere penger til organisasjonen Beat Bullying, fordi mobbing er galt», står det.

På bildet stirrer 13-åringen alvorlig inn i kameraet mens hun holder iPoden i hånda. 

Mamma Cara lastet opp det usensurerte bildet opp på en salgsside Facebook, og kommentarene ramlet inn. Hun fikk et fåtall støtttende kommentarer fra foreldre som mente at straffen var på sin plass, men de fleste kommenterte at bildet i seg selv jo er nettmobbing.

– Ydmyker du barnet ditt for å lære henne å ikke ydmyke andre? spurte en.

– Elendig oppdragelse. Det er slikt som dette som får barn til å hate foreldrene sine. Hun kommer bare til å oppføre seg verre etter dette, kommenterte en annen.

Bildet av Cara ble spedt på nett etter at en Reddit-bruker fanget det opp, og var blitt en viral hit. På nett blir Cara nå hengt ut som det flere skriver er «verdens verste mor», og er selv blitt et offer for nettmobbing. 

Hva synes du om straffen Cara fikk? Si din mening nederst i saken!

Angrer ikke

Schneider sier ifølge Metro at hun bare prøvde å være en god mamma og gjøre sitt beste som en forelder.

Hun sier at hun håper at Hailey har lært seg å ikke nettmobbe.

– Jeg er ikke bekymret for de negative kommentarene jeg har fått. Jeg er moren hennes, og jeg gjorde det beste jeg kunne. Jeg prøvde andre straffemåter, og denne passer ugjerningen. Jeg angrer ikke på noe, sier hun.

«Du fortjener å dø»  

De siste årene har en rekke ungdommer begått selvmord etter å ha blitt mobbet på nettet.

I oktober gikk kronprins Haakon ut og fortalte at nettmobbing gjør ham opprørt. 

– Jeg tror det er store utfordringer i forhold til denne tematikken. I tillegg er det tøft å være ung og da motta noe slikt. Men heldigvis fins det veier gjennom dette og det fins mennesker som ønsker å hjelpe. Det hører jeg ofte når jeg besøker skoler rundt om i Norge, sa han.

Like før fulgte TV 2s kameraer Tanja Høglund Pettersen (16) og moren Monica da de anmeldte den grove nettsjikanen Sarpsborg-jenta var blitt utsatt for. 

12 år gamle Rebecca tok i fjor sitt eget liv etter å ha blitt mobbet av medelevene helt siden hun begynte på Crystal Lake Middle School i Lakeland i Florida. 

Rebecca og familien ba flere ganger om hjelp fra lærerne. Hun fikk hjelp av psykolog, og byttet skole. Men mobberne fortsatte å forfølge henne på sosiale medier.

«Jeg hater deg», «Du fortjener å dø» lød flere av meldingene hun fikk på Facebook.