Den årlige delfinjakten ved Taiji Cove, som vakte oppstyr i filmen «The Cove» fra 2009, blir sett på som en viktig lokal skikk. 

Under årets jakt ble 250 dyr samlet i den lille bukten i Japan. Noen av dem blir slaktet og brukt i matlaging, mens andre blir holdt i fangenskap til bruk i oppvisninger og museum.

Greit eller ugreit? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden.

Rasende aksjonister

Oppstyret og blodet gjør svært mye ut av seg, og i tillegg kommer de amerikanske aksjonistene i Sea Sheperd - noe som skaper enda mer oppstyr, særlig når de har dokumentert delfinjakten med bilder og video.

Amerikanske medier har plukket opp saken, og reaksjonene mot japanerne er svært strenge. 

Den amerikanske nyhetsoppleseren Jane Velez-Mitchell tok tak i temaet, og var så rasende under opplesningen av nyheten at selv Sea Sheperd-sjefen Paul Watson hadde hatt problemer med å matche henne.

Mat eller fangenskap

I NETTET: EN delfin løftes på land. Foto: Sea Sheperd
I NETTET: EN delfin løftes på land. Foto: Sea Sheperd
SJELDENT EKSEMPLAR: En albinodelfin er blant dyrene som er fanget. Foto: Sea Sheperd
SJELDENT EKSEMPLAR: En albinodelfin er blant dyrene som er fanget. Foto: Sea Sheperd

Sea Sheperd slår alarm om at flere separate delfinstimer var jaget inn i den lille bukten der delfinjegerne dreper eller fanger dem.

Aksjonistene sier delfinunger blir tatt fra mødrene sine, og har et smertefullt og skremmende liv i fangenskap foran seg dersom de i det hele tatt overlever. 

Dyrene ble drevet inn i bukten fredag. Lørdag skal flere dyr være fraktet bort, mens først søndag skal jegerne fortsette arbeidet med å velge dyr ut for slakt eller fangenskap. 

– Panikkslagne, livredde og fullstendig utmattede dyr blir drevet inn mot land. Drapsmenn og dyretrenere rev halve flokken bort i dag, resten tar de i morgen, sier en Sea Sheperd-talsperson ifølge CNN. 

Amerikanske myndigheter tar avstand

Japan-ambassadør Caroline Kennedy fordømte jakten via Twitter.

– Dypt bekymret av den inhumane delfinjakten, skriver hun, og legger til at amerikanske myndigheter er motstander av denne formen for jakt, der dyrene skremmes og jages inn i en vik.

På Sea Sheperds Facebook-side raser også debatten blant motstandere. Enkelte er så opptatt av å forsvare levende liv at de vil drepe jegerne.

– Få inn skarpskyttere, vær så snill, og skyt disse jegerne! skriver én Sea Sheperd-følger.

Foto: Sea Shepherd
Foto: Sea Shepherd
Foto: Sea Shepherd
Foto: Sea Shepherd

Følg saken og debatten på Sea Sheperds egen Cove Guardian-side på Facebook.