PRESSEKONFERANSE: Politiet i Trondheim søker fremdeles etter savnet Vibeche Sofie Falck Danielsen (48). Politiinspektør Per Morten Brobakke (t. v.) med etterforskingsleder Bjørn Are Kattem fra pressekonferansen fredag ettermiddag.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiet i Trondheim søker fremdeles etter savnet Vibeche Sofie Falck Danielsen (48). Politiinspektør Per Morten Brobakke (t. v.) med etterforskingsleder Bjørn Are Kattem fra pressekonferansen fredag ettermiddag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Siktet for drap på savnede Vibeche (48)

Politiet i Trondheim har siktet en mann og en kvinne for drap på Vibeche Sofie Falck Danielsen (48). Men de har fortsatt ikke funnet den savnede kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg er ytterligere to mannspersoner siktet for å ha forspilt bevis i saken.

– På bakgrunnen av den etterforskningen som er foretatt, har vi funnet grunn til å endre statusen på de to som var siktet for legemsbeskadigelse til drap eller medvirkning til drap på den savnede kvinnen, sier politiinspektør Per Morten Brobakke på en pressekonferanse i ettermiddag.

MELDT SAVNET: Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble meldt savnet på torsdag etter funn av blod i en leilighet i Trondheim. Foto: Privat
MELDT SAVNET: Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble meldt savnet på torsdag etter funn av blod i en leilighet i Trondheim. Foto: Privat

48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet på torsdag etter at hennes samboer meldte fra til politiet om at noe kunne ha hendt henne. 

Fant blod

En patrulje rykket ut til bygården i Kjøpmannsgata i Midtbyen, og rapporterte tilbake til operasjonssentralen at det var mye blod på stedet. 

– Kvinnen er ennå ikke funnet, opplyser politiet fredag ettermiddag på pressekonferansen.

Politiet sperret i dag av et område ved Nidelva i Trondheim og hadde blant annet med seg kriminalsøkshund. 

– Vi har fått kunnskap om at hun er forlatt i eller ved vannkanten og det er derfor vi har iverksatt søk her, sier etterforskningsleder Bjørn Are Kattem.

Fremstilles for fengsling

De to drapssiktede er en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene. Begge blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Det gjør også de to som er siktet for bevisforspillelse. Politiet opplyser at en av disse to er Danielsens samboer.