NÅLEKNÆR: Slik så røntgenbildene av den sørkoreanske kvinnen ut etter at hun hadde prøvd en helt spesiell form for akupunktur. FOTO: New England Journal of Medicine.
NÅLEKNÆR: Slik så røntgenbildene av den sørkoreanske kvinnen ut etter at hun hadde prøvd en helt spesiell form for akupunktur. FOTO: New England Journal of Medicine.

Legen fikk sjokk da han så røntgenbildene av 65-åringen

Pensjonist hadde knærne full av gullnåler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 65 år gammel kvinne fra Sør-Korea fikk for to år siden diagnosen osteoartritt , også kalt slitasjegikt.

Ifølge Live Science, var kvinnen desperat etter å finne noe som kunne døyve smertene i knærne.

Etter å ha prøvd smertestillende og betennelsesdempende medikamenter uten hell, begynte hun på en behandling som bare gjorde smertene enda verre...

Hun prøvde også ymse alternative remedier uten hell, og bestemte seg da for å prøve helt spesiell form for akupunktur.

I motsetning til det som er vanlig praksis, ble ikke de små nålene dratt ut av huden etter endt behandling. Nå går kvinnen rundt med hundrevis av nåler i beina, og har aldri hatt større smerter.

Gullnåler

Ifølge nettstedet, ble det brukt gullnåler under den helt spesielle akupunkturbehandlingen.

Kvinnen skal ha fortalt at behandleren hennes mente at hun ville bli fortere frisk hvis nålene forble inni huden.

En gang i uka skal 65-åringen ha oppsøkt akupunktøren og fått enda flere nåler satt inn i huden, men resultatet hun ønsket seg kunne hun se langt etter.

Hun skjønte ikke hvorfor smertene bare ble verre og verre, før hun oppsøkte omsider en vanlig lege og ble tatt røntgenbilder av. Legen sperret opp øynene, og skrev deretter om dette helt spesielle tilfellet i New England Journal of Medicine.

Det er lite sannsynlig at de tynne gullnålene kan bli fjernet fra beina hennes, etter å ha vært der over så lang tid. Foreløpig er det ikke kjent hvordan kvinnen skal bli behandlet. 

Hevder hun ble smertefri

Akupunktur blir betraktet som en såkalt komplementær terapi, men er gjennom årene blitt mer og mer akseptert som en nyttig behandling, spesielt med tanke på smertelindring. I Norge tilbyr flere sykehus akupunktur i forbindelse med smertebehandling, for eksempel til pasienter med kreft.

Tidligere har TV 2 skrevet om 67 år gamle Sissel Berg, som også har slitasjegikt. Hun mener at hun ble smertefri etter å ha prøvd akupunktur - dog den vanlige formen for akupunktur, hvor nålene blir dratt ut igjen etter endt behandling.

Se videoinnslaget under: