DØD:  Tor Milde døde brått onsdag morgen. Han ble 61 år gammel. Venner og kolleger er i dyp sorg. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
DØD:  Tor Milde døde brått onsdag morgen. Han ble 61 år gammel. Venner og kolleger er i dyp sorg. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .

Tor Mildes venner i sorg

Venner og kollegaer av Tor Milde er i sorg etter nyheten om Tor Mildes dødsfall onsdag morgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tor Milde døde på Ullevaal Sykehus onsdag morgen, og ble 61 år gammel.

– Dette er så uendelig trist. Tor er en av de mest reale kunnskapsrike og fine folka i norsk musikk.
Jeg var en del av musikkquizlaget «Hoi Polli» hvor Tor var den vi bygde laget rundt. Når Tor ikke kunne, ville ikke vi andre stille heller. Da kunne vi  risikerer å ikke vinne uten ham. Kommer til å savne den fine mannen og det levende leksikonet, Tor, sier musikkmann og Robinson-programleder Christer Falck til TV 2.

Et sjokk

En annen som sto Tor Milde nær, og som har sammarbeidt med ham flere ganger, er komiker Zahid Ali.

– Tor er en av de hyggeligste menneskene jeg har møtt noen gang. Han var utrolig hyggelig å være sammen med. Det var jo han som først tok meg inn i TV-bransjen, senere så samarbeidet vi i et TV-program kalt «Sladder», hvor han var min sidekick, sier Ali til TV 2. 

VENNER:  Humorist Zahid Ali t.h.  
 og Tor Milde jobbet sammen flere ganger og var også gode venner.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
VENNER:  Humorist Zahid Ali t.h. og Tor Milde jobbet sammen flere ganger og var også gode venner. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

– Dette kom som et sjokk for meg, at han ble så syk. Tor var en varm, omtenksom, snill og morsom venn, forteller en trist Ali.

 – Jeg savner ham

Musikkjournalist og programleder, Yan Friis, var en av Tor Mildes beste venner, og tar nyheten svært tungt.

– Han var en av mine aller beste venner - jeg savner ham. Det er veldig tungt. Jeg trenger litt tid til å fordøye dette her, forteller Friis til TV 2. 

Musikkjournalisten har har kjent Tor Milde siden 80-tallet og jobbet sammen med han  i magasinet Det Nye. Friis var  blant annet med Milde da han satte sine legendariske verdensrekorder i å drikke hele 25  Margaritas i Montreux på 80-tallet.

Tone Damlis manager og Mildes tidligere kollega, David Eriksen tar også nyheten tungt.

– Dette var veldig trist. En mann med de gode replikkene og veldig engasjert i musikk. Hadde mange morsomme stunder under Idol i 2005, sier tidligere «Idol»-dommer og musikkmanager David Eriksen til TV 2.