Rugland aktuell for Arizona Cardinals

Arizona Cardinals har hentet Håvard Rugland til Phoenix for prøvespill. Nordmannen er den eneste kickeren som testes ut bak lukkede dører onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en gang er 29-åringen fra Ålgård i søkelyset til en NFL-klubb. Arizona Cardinals ga Rugland beskjed forrige uke om at de ønsket å se ham i aksjon, onsdag testes han ut på en lukket trening.

Har holdt det hemmelig
Rugland selv har ønsket å holde prøvespillet så hemmelig som mulig.

 – Jeg vet ikke hvor mye det har å si, men jo færre som vet om at jeg skal på prøvespill, jo bedre er det. Dersom agentene til andre kickere får nyss i at jeg skal testes ut, kan det hende de prøver å selge inn sine egne kickere også. Det bedre for meg å være på prøvespill helt alene, og slippe å konkurrere mot en fire fem andre kickere.

 Cardinals var veldig nære å kvalifisere seg til sluttspillet denne sesongen, men to bom fra kicker Jay Feely kostet Arizona seieren mot San Francisco. Feely er ingen ungfole, og selv om 37-åringen hadde en ok sesong der han traff på 83% av sparkene sine, er han neppe noen mann for fremtiden.

 – Jeg følger med på alle kickerne i NFL, og Feely har jo hatt en god sesong. På et tidspunkt traff han på 17 field goals på rad, men så bommet han litt på slutten.

 At han i tillegg bommet på to viktige spark i siste kamp i grunnspillet, taler til Ruglands fordel. Men «Kickalicious» har kjempet med veteraner tidligere – i Detroit konkurrerte han med David Akers om en plass i stallen, det gikk ikke så bra.

FÅR EN NY SJANSE: Håvard Rugland.
FÅR EN NY SJANSE: Håvard Rugland.

 – Det bør ikke være noen fordel å måtte fighte med en veteran. Jay Feely hadde en god sesong, og det er jo ikke helt godt å vite hva Arizona tenker. Jeg spekulerer ikke så mye i det. De har egentlig ikke sagt så mye til meg hva de ønsker, jeg tipper først og fremst de henter meg over for å kartlegge og for å finne ut hva jeg er god for. Da jeg var i Detroit gikk det en fire fem uker fra jeg var på prøvespill til jeg fikk kontrakt, og jeg håper jo det samme skal skje denne gangen.

 Vil til Arizona
Rugland har holdt seg i form i den milde norgesvinteren, med styrketrening og kicker-trening. Gode, varme Arizona frister.

 – Det er et bra lag, det er ikke mange årene siden de var i Super Bowl, og de holdt på å komme til sluttspillet i år. Og Phoenix er en fin by, godt og varmt, så gjerne for meg, ler Rugland.

 Prøvespillet er ferdig onsdag kveld norsk tid, etter det vet han ikke hva som skjer.

 – Jeg aner faktisk ikke hvor lenge jeg skal være her. Jeg har en enveisbillett, så vi får se hvordan det blir.