MED PÅ ALLE FRONTER: Manuel Pellegrini og hans Manchester City er med å kjemper i alle turneringer.
MED PÅ ALLE FRONTER: Manuel Pellegrini og hans Manchester City er med å kjemper i alle turneringer.

– City kan vinne alt

Manchester City kjemper om trofeer på alle fronter, og Claus Lundekvam mener de er kapable til å gå hele veien i alle fire turneringene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
BRED STALL: Med Aguero ute med skade viste Edin Dzeko at City ikke er avhengig av bare en spiller. Her etter scoring mot Newcastle.
BRED STALL: Med Aguero ute med skade viste Edin Dzeko at City ikke er avhengig av bare en spiller. Her etter scoring mot Newcastle.

Se Manchester City-Blackburn direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 21.10.

City har hatt en fantastisk sesong så langt, og kjemper om trofeer på alle fronter.

Etter halvspilt sesong ligger de på 2. plass i serien og er videre til 8-delsfinale i Champions League. De er bare en formalitet unna finalen i Ligacupen, og vinner de onsdagens oppgjør mot Blackburn, er de også videre til 4. runde i FA-cupen. 

TV 2s fotballekspert Claus Lundekvam mener City er i stand til å gå hele veien i alle turneringene, men at kampen mot Barcelona er det største hinderet.

– Kommer de seg over den kampen er det selvfølgelig mulig. City viser en utrolig bra form, en stor bredde og virker veldig solide etter de har fått orden på borteformen. De har kapasitet til å gå hele veien i alle turneringene.

Selv om han mener Manchester-laget er kapable til å vinne alt, påpeker han at det fortsatt er veldig langt igjen.

– De har fortsatt et stykke igjen. De er avhengig av at de viktigste spillerne som Kompany og Yaya Toure holder seg skadefrie. De er enormt viktige for laget. Samtidig trenger de også en porsjon flaks for å gå hele veien, sier den tidligere Premiere League-stopperen. 

Les alt om Premier League her!

En kamp om gangen
City-manager Manuel Pellegrini sier at laget hans vil fortsette å kjempe på alle fronter.

– Det er viktig å innstillingen at vi hvert fall må prøvde å vinne alle fire trofeene, sier chileneren på pressekonferansen før onsdagens kamp mot Blackburn.

Men han sier at akkurat nå, tar de en kamp om gangen, og neste mål er å komme videre i FA-cupen.

IKKE SETT NOE LIGNENDE: TV 2-ekspert har ikke sett en så sterk stall som City har i Premier League før.
IKKE SETT NOE LIGNENDE: TV 2-ekspert har ikke sett en så sterk stall som City har i Premier League før.

– Vi tenker ikke på å vinne alle konkurranser nå, vi tenker bare på Blackburn-kampen, og etter det vil vi fokusere på å vinne neste kamp mot Cardiff i Premier League

– Ikke sett en lignende stall
Mestrene fra 2011/12 sesongen har til tider spilt fantastisk fotball etter den nye manageren kom til klubben. Mens hans forgjenger, Mancini, fokuserte mest på det defensive, har den tidligere Real Madrid-trenere en mer offensiv tilnærming til spillet. 

 Pellegrini må få mye ros for den jobben han har gjort. Det virker som en harmonisk tropp med god stemning i garderoben, sier TV 2-ekspert Claus Lundekvam

De har feid motstanderne av banen og har scoret elleville 59 mål så langt i Premier League. I alle turneringer har de scoret 94 mål på 32 kamper. Det gir et snitt på nesten tre mål per kamp.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

City har også hatt de økonomiske musklene til å forsterke etter at de ikke klarte å forsvare sitt første Premier League-trofe forrige sesong. Fire kvalitetsspillere ble hentet til klubben i løpet av sommeren, og de har en tropp som de fleste managere bare kan drømme om, med dobbelt dekning med kvalitetsspillere overalt på banen.

– Jeg har ikke sett en lignende stall i Premier League før. De har verdensklassespillere i hver posisjon, sier Lundekvam og ser en hvis likhet til den stallen Sir Alex Ferguson rådet over da United vant «The Treble» i 99\00-sesongen.

– Det var noe veldig solid over United den gangen, og man ser litt av det samme i City. Mange av spillerne har også fått kjenne på det å vinne noe, og det er viktig.

Seriegull og Ligacup-seier
Leder i Manchester Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby har ingen tro på at laget hans skal gå hele veien i alle fire turneringer. 

– Det tror jeg ikke er mulig, det er fullstendig usannsynlig. Men det er gøy å fortsatt være med i alle turneringene, sier han til TV 2.

Han er klar på hva slags resultater han er fornøyd med når sesongen er omme.

– Hvis vi vinner serien og Ligacupen hadde det vært fantastisk, men vi er ikke klare til å vinne Champions League ennå, laget er ennå i utvkling. Jeg forventer at vi går ut mot Barcelona.

Han mener de lyseblå fra Manchester fortsatt mangler 20prosent før de kan kjempe om det gjeve trofeet.

– Vi mangler en kvalitetsstopper som kan spille ved siden av Kompany, og en venstreback, da skal vi være med å kjempe helt inn, mener supporterlederen.

Onsdag kveld fortsetter jakten på trofeer for Pellegrinis menn, da møter de Blackburn til omkamp i Ligacupen.