OLYMPIATOPPEN: Silje Norendal og Alexander Bonsaksen fant hverandre på Olympiatoppen. Foto: Scanpix.
OLYMPIATOPPEN: Silje Norendal og Alexander Bonsaksen fant hverandre på Olympiatoppen. Foto: Scanpix.

Dette er Norges heteste OL-par

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen fant hverandre på Olympiatoppen. Nå hjelper Sotsji-håpene hverandre i OL-forberedelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Han er en av Roy Johansens mest verdifulle menn før knalltøffe møter mot Canada og Finland i Sotsji. Hun er snowboardesset med gullambisjoner i slopestyle.

Nå har de to funnet kjærligheten i god tid før det braker løs i Sotsji.

Hvem sjekket hvem?
Alexander Bonsaksen (26) og Silje Norendal (20) har vært sammen i litt over tre måneder etter å ha møttes der de fleste norske idrettsutøvere har tilbrakt uttallige timer: I et velkjent treningslokale ved Sognsvann i Oslo.

– Vi møttes gjennom trening på Olympiatoppen faktisk. Det er stedet å møtes, ler Norendal når TV 2 ringer henne på treningssamling i Colorado – en drøy uke før X Games i Aspen.

– Vi har egentlig bare vært gode kompiser en stund også utviklet det seg, forklarer hun – uten å ville avsløre hvem som tok initiativet til å bli noe mer enn venner.

Den historien støttes av kjæresten.

– Hvem som sjekka opp hvem? Tja, si det. Vi startet med å være venner da, også utvikla det seg, forteller Bonsaksen.

TREDJEPLASS: Silje Norendal viser frem trofeet hun fikk for tredjeplassen i kvinnenes slopestyle i Dew Tour.. (AP Photo/Julie Jacobson)
TREDJEPLASS: Silje Norendal viser frem trofeet hun fikk for tredjeplassen i kvinnenes slopestyle i Dew Tour.. (AP Photo/Julie Jacobson)

– Er Olympiatoppen et vanlig sjekkested blant idrettsutøvere?

– Jeg vet ikke om andre som har møtt hverandre der, jeg – men det er sikkert noen, humrer Oslo-gutten.

Avstandsforhold
Han befinner seg i Oslo og er i vanlig klubbmodus med Vålerenga i Get-ligaen før han slutter seg til landslagsgjengen like før avreise Sotsji 6. februar.

Samtidig er Norendal på en av sine vante, lange reiser med både trening og X Games i USA før hun setter snuta mot Norge og deretter Sotsji 1. februar.

Avstanden er en naturlig utfordring for de to.

– Begge driver jo med idrett og har gjort det lenge, vi veit hvordan det er når man går inn i bobla - hvor alt fokus er på sporten. Da er det deilig å bli backet opp av kjæresten. Begge to veit godt hvor mye tid det krever å bli god, beskriver Bonsaksen.

REPRESENTERER NORGE: Alexander Bonsaksen under treningen til herrelandslaget i ishockey på Jordal Amfi. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REPRESENTERER NORGE: Alexander Bonsaksen under treningen til herrelandslaget i ishockey på Jordal Amfi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi er ganske opptatt begge to da, men samtidig er vi så fokuserte på det vi driver med fordi det er så viktig for oss. Så får vi heller drive litt mer kjæresteting til sommeren når Alex er ferdig med sesongen i slutten av mai, sier Norendal.

– Jeg tror vi er veldig flinke til å motivere hverandre til å yte best mulig, og gi hverandre positiv energi.

– Forstår hverandre
Nettopp det at den andre også er toppidrettsutøver gjør avstanden og all treningen lettere å takle, tror paret.

– Jeg syns det er kjempefint, fordi du får en bedre forståelse for hva den andre driver med. Aleks er noen år eldre og mer erfaren enn meg, det er ikke alle som forstår hvor  mye jeg må være ute og reise – der er han veldig forståelsesfull. Jeg har jo holdt på sånn siden jeg var 14, konstaterer Kongsberg-jenta.

I jula var hun på hjemlige trakter noen få dager, da tilbrakte det nybakte paret mye tid sammen – selv om det også da ble tid til både Vålerenga-kamper og egentrening.

– Man får ikke kjeft hvis man må tidlig opp og trene akkurat! Det går fint, vi er flinke til å takle det syns jeg, sier Oslo-klubbens nummer 47.

Nyforelsket
At kjærligheten blomstrer er det liten tvil om, begge ler mye i de respektive intervjuene med TV 2 – særlig når spørsmålene dreier seg om å beskrive kjæresten.

– Det er ikke så mye bra med hu ass, skratter Bonsaksen.

Før han tar seg sammen:

JUBLER: Anders Hilt Jørgensen (f.v.), Sondre Olden og Alexander Bonsaksen jubler etter utligningen til 3-3 i eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga Ishockey og Storhamar Dragons. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
JUBLER: Anders Hilt Jørgensen (f.v.), Sondre Olden og Alexander Bonsaksen jubler etter utligningen til 3-3 i eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga Ishockey og Storhamar Dragons. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

–Joda. Hun er omtenksom og snill. Og veldig livlig, det er alltid morsomt å være sammen med Silje, skryter han.

– Det er veldig god stemning og hyggelig. Han er en veldig snill og grei gutt, han er alltid blid og i godt humør. Og om han blir sinna på isen så er han ikke langsur, ikke på meg hvert fall, smiler Norendal gjennom telefonrøret fra Colorado.

– Men hvem har gjort det største varpet?

– Haha, jeg vet ikke – det får du spørre Alex om, parerer hun.

– Hva sa Silje? Hun ga den til meg ja? Typisk det. Jeg er fornøyd jeg altså, sier han – som ikke frykter for mye tyn av lagkameratene etter oppslaget du leser nå.

– Jeg får helt sikkert høre det i garderoben, men det lever jeg fint med!

Vil se hverandre i Sotsji
I OL er Norendal et av de første norske medaljehåpene som skal i aksjon. Allerede torsdag 6. februar går slopestylekvalifiseringen av stabelen, og søndag 9. kjører hun forhåpentligvis finale i freestyleanlegget i Cloister Mountain en times tid utenfor Sotsji by.

Ishockeygutta skal ikke i ilden før den 13. februar – åpningskampen er mot storfavoritt Canada – men de to håper å få sett hverandre i aksjon likevel.

– Jeg gleder meg til å se henne og håper å få dratt opp i bakken. Det at hun i så ung alder har vunnet X-Games er jeg kjempeimponert over – det er stor idrett, skryter Bonsaksen - og tenker på da Norendal gikk til topps i X-Games i Tignes i Frankrike i mars i fjor.

– Det får enda større oppmerksomhet i utlandet og særlig USA, men kanskje kan det norske folk få opp øynene for hele snowboardgjengen om de gjør det bra i OL, tror Bonsaksen.

Også Norendal håper å få sett kjæresten delta i de olympiske leker.

– Når vi er ferdig den 9. så satser jeg på å bli igjen og hvert fall få sett åpningskampen, sier hun.

– Habil snowboardkjører
De har enda ikke hatt tid til å se hverandre utføre den andres idrett, men Bonsaksen er trygg på at hans seks år yngre kjæreste vil la seg imponere av ferdighetene hans på brett.

Norendal under det første løpet i kvalifiseringen til US Snowboarding Grand Prix.   Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Norendal under det første løpet i kvalifiseringen til US Snowboarding Grand Prix. Ezra Shaw/Getty Images/AFP

– Jeg er ganske habil snowboardkjører føler jeg, selv om det er lenge siden jeg stod sist, men hun har ikke sett meg stå enda da – vi må få det til før OL, sier han.

– Hva med Silje på skøyter?

– Det tror jeg det er litt verre med, ler han.

Dårlig vær
Den siste tida har det vært mye uvær i Colorado, så forberedelsene til det norske snowboardlandslaget har ikke vært optimale på amerikansk jord. 

– Ja, det har vært ganske mye dårlig vær, snøstorm og konkurransen som skulle vært forrige uke ble kansellert etter kvaliken. Men fra i morgen av er det meldt bedre.

– Det er jo litt kjipt, for alle gode dager vi kan få i bakken er verdifulle. Men nesten hele verdenseliten som skal til OL er jo her nå, så det er likt for alle, sier Norendal.

Hun blir værende i USA i nesten to uker til, før hun drar innom Norge for en snarvisitt før OL-avreise 1. februar.

Bonsaksen spiller bortekamp mot Rosenborg for Vålerenga torsdag, og har avreisedato til Sotsji 6. februar.

Det blir et mesterskap der de med trygghet kan vite at om det ikke skulle gå veien på henholdsvis is eller snø, så vil den andre være der med en støttende skulder.