SCORET: Ola Kamara scoret mot Moldova. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SCORET: Ola Kamara scoret mot Moldova. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Klassescoring ordnet Høgmos første seier

Norge vant mot Moldova i Abu Dhabi.

Abu Dhabi (TV 2 Sporten): En vakker scoring av Yann-Erik de Lanlay ga Per-Mathias Høgmo den første seieren som landslagssjef. Moldova ble slått 2-1 i Abu Dhabi onsdag.

Norge kom under igjen, som i alle Høgmos fire første kamper og nesten alle andre landskamper de siste to årene. Denne gang greide laget å snu til seier, først med Ola Kamaras utligning på overtid i første omgang.

Akkurat halvveis i annen omgang slo Jo Inge Berget en bakromspasning fra dypt inne på egen halvdel. Yann-Erik de Lanlay nådde den, gjorde et perfekt nedtak med venstrebeinet og vippet ballen perfekt over keeper med høyre.

Det var en ujevn prestasjon av Norge, men Høgmo fikk en del av svarene han var ute etter. Thomas Kind Bendiksen hadde en løfterik debut, og Kamara, Berget og Lanlay viste lovende offensive takter. Det gjorde også Morten Gamst Pedersen, som før kampstart hadde nøyaktig like mange landskamper (76) som resten av startelleveren til sammen.

FEIRET: Norge kunne juble for sin første seier uner Per-Mathias Høgmo.  Berit Roald / NTB scanpix
FEIRET: Norge kunne juble for sin første seier uner Per-Mathias Høgmo.  Berit Roald / NTB scanpix

I annen omgang fikk Jørgen Skjelvik vist fram farten, og han kom flere ganger rundt på kanten fra sin backplass. Dessuten var Erik Huseklepp hvass i sitt innhopp. Til sist var det en fortjent norsk seier, selv om det var mye å sette fingeren på. Blant annet var det mange livsfarlige balltap.

Norge brukte lang tid på å få i gang noe spill mot et mer etablert Moldova-lag med sju mann som startet da Montenegro ble slått 5-2 borte i siste VM-kvalifiseringskamp. Tore Reginiussen og Ola Kamara var eneste nordmenn som spilte i siste kvalifiseringskamp.

– Vi var litt lurvete i starten, vi så at vi var ute av sesong med et nykomponert lag. Men så kom det seg gradvis. Vi fant posisjonene, skapte flere og flere sjanser og styrte kampen de siste 60 minuttene. To veldig flotte mål, sier Per-Mathias Høgmo til TV 2.

Se intervjuer:

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2